Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


HİLMİ GÜLER’DEN HASTANE MÜJDESİ

HİLMİ GÜLER’DEN HASTANE MÜJDESİ


Hem de ŞEHİR HASTANESİ. Hem de ORDU’YA. Hem de müşteri garantili değil, devlet kaynakları ile. Hem de bir çok istemezük gruplara rağmen. Hem de Kent Konseyine rağmen. Hani dışarıdan kendine vazife çıkaran,ama asıl hedefleri AK Parti yapmasın da ne olursa olsun diyen malum gruplar var ya, onlara rağmen. Teşekkürler HİLMİ GÜLER. Teşekkürler ŞENEL YEDİYILDIZ. Teşekkürler ORDU İL VE İLÇE BAŞKAN VE YÖNETİMLERİ.

Şehir Hastanesi Projesini en yakından takip edenlerden birisiyim. Bu projenin gerçekleşmesi için emeği geçenlere ve elini taşın altına koyanlara teşekkür etmeyi bir Ordu’lu olarak kendime bir görev addediyorum.

Şehir Hastanesi çok sancılı bir süreçten sonra Ordu’ya geliyor. Bu süreçte önemli hatalar da yapıldı. Fidanlık Müdürlüğünün bulunduğu alan önce Botanik Bahçe olarak tasarlandı ve yatırım da yapıldı. Bu Hastane için başka yerler de arandı. Ama şunu kesin bilmemiz gerekir ki, bu tür yatırımlar ancak yer gösterebilirsek yapılabiliyor. Ordu kenti bu konuda çok talihsizliğe sahip. Hazine yeri veya kurumlar arasında takas edilebilir yerlerimiz yok. Belki ilk etapta Botanik Bahçe için acele edildi diyebiliriz. Ordu zaten yemşeşil bir kent.Geri adım şanssızlık oldu. Bu projenin en şanssız yönü bu diyebiliriz. Botanik Bahçe Projesinde acele edildi.

Ama ortada öyle bir gerçek var ki, ORDU’NUN ÇOK ACİL HASTANEYE ihtiyacı var. Bu insan sağlığı kardeşim. İnsan sağlığı mevzubahis olunca gerisi teferruattır. Yok efendim Botanik Bahçeye giden milyarlar heba edilmiş. Yok efendim yeri hastane için müsait değilmiş. Tekrar ediyorum. Keşke bu gel gitler yaşanmamış olsaydı. Keşke başka bir yer bulunabilseydi. Ama olmadı. Hastanelerde insanlar çile çekerken bütün bunlara daha ne kadar seyirci kalınabilirdi.

Bütün bu çaresizlikler karşısında başka hiçbir alternatifler bulunamadığından Şehir Hastanesi Projesi gecikmeli de olsa geliyor. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.

Her zaman yazıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı bulunduğu kentin Lokomotividir. Sadece yerel değil, merkezi yatırımlara da öncülük etmelidir. Ediyor da.

Bu  arada TIP FAKÜLYESİ HASTANESİ de gelsin Kardeşim. Sayın Rektör, siz de bu Projeyi üstlenin ve bir Ordu’lu olarak eser bırakın. Hilmi Güler Veteriner Fakültesi için da start verdiğini açıkladı. Veriniz el ele ve birlik halinde HER ŞEY ORDU İÇİN sloganı ile BÜYÜKŞEHİR olmanın nimetlerinden biz de istifade eldim. Elin Büyükşehirleri aldı başını gidiyorlar. Biz de ayağa kalkalım. Bu birlik ve beraberlikten ümitliyim ve çok şey bekliyoruz çok.