Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hüsnü YÜCEL


HIZLI TREN GELİR Mİ GELİR

Gelir elbette,ama hedefe doğru kilitlenirsek. Laf ola beri gele düşüncesi ile sadece gündem olsun diye konuşursak hiçbir şey gelmez. Siyasilerimiz genelde gündemin peşine düşüyorlar ve sadece günü kurtarmak için açıklamalarda bulunuyorlar.


Hastane örneğine bakar mısınız? Milletvekilinin biri proje tamam ve Şehir Hastanesi ihale edildi dedi. Diğer biri daha bir ay sonra hastane projesi ihale edildi dedi. Durum bu kadar vahim maalesef.

Yani siyasilerimiz birbirinden habersiz kopuk çalışıyorlar. Bunun içinde netice alınamıyor ve kamuoyunda güvensizlik ortamı doğuyor.

Ordu ne zaman tek vücut olarak bir projeye hedeflendiğinde netice aldı. Havaalanı nasıl geldi? Siyaset, yerel yönetimler, STK ,basın tek bir hedefte birleşti ve yarım asrın hayali olan Havalimanına kavuştuk. Bu projenin gerçekleşmesinin en önemli faktörü de iki vilayetin aynı projeye odaklanması olmuştur.

Şimdi sırada HIZLI TREN PROJESİ var. Gündem yavaş yavaş oluşmaya başladı ve 5 vilayet bu konuda ortak hareket ediyorlar. Bu konuda basın da üzerine düşeni yapıyor diyebiliriz. Eğer  5 vilayet bu projeye odaklanmaya devam eder ve kamuoyunu da arkalarına alabilirler ise, hedefe ulaşabiliriz. Yine siyasilerimize büyük iş düşüyor. Laf yerine bu projeyi masaya yatırabilirler ise neden olmasın diyoruz. Bu tür marka projeler takip ister, fedakarlık ister, bıkmadan yorulmadan koşmak ister. Karadeniz Milletvekilleri bu beraberliği protokala döküp PROJE TAKİP MASASI oluştururlar ise, gülen taraf yine bu 5 vilayet olacaktır.

Havalimanı da hayal diyorlardı ve oldu. Bu proje de bu 5 vilayetin hayali olduğuna göre peşini bırakmayalım. Bu dönemde bu proje başlatılır ise, bu dönem Milletvekilleri hayır ile yad edilirler. Eğer bu proje yine gerçekleşmez ise, hiç de iyi anılmazlar hafızalarımızdan silinir giderler.

TABİ Kİ BU PROJE İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ LOKOMOTİF OLMALI VE ÖNCÜLÜK ETMELİDİR. BEKLİYORUZ.