Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hüsnü YÜCEL


İYİ Kİ VARSINIZ SAYIN VALİM

İYİ Kİ VARSINIZ SAYIN VALİM


 

Aşağı yukarı 1983 yılından beri sürekli olarak Ordu’da ikamet ediyorum. Lise öğrenimimden sonra Ordu’dan ayrıldım ve Üniversite yıllarım İstanbul ve Almanya’da geçti. Almanya’dan 1983 yılında Ordu’ya döndüm ve o yıldan beri serbest Elektrik Mühendisi olarak burada yaşıyorum.

Siyaset ile hep iç içe oldum. Spor ile iç içe oldum. Orduspor yönetimlerinde bulundum. Belediyespor Başkanlığı yaptım. Daha bir çok sivil toplum örgütlerinde görev aldım. İki dönem Belediye Meclis üyeliği ve kısa bir dönemde Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım.

Bütün bunları şunun için yazıyorum. Hem siyasi hem de bürokrasi de görev alan insanların bir çoğunu tanıma fırsatım oldu. Hani hep derler ya ya, kimler geldi kimler geçti bu Ordu’dan. Ne siyasetçiler parladılar ve kayboldular. Ne siyasetçiler iz bıraktılar. Ne mutlu olumlu iz bırakanlara ve arkasından minnet ve şükran ile alınanlara.

Ya bürokratlar? Ülke yönetimi sadece siyasilerden değil ve bir de bu süreçte görev alan bürokratlarımız var. En fazla da hatırlananlar Valilerdir. Ordu Türk siyasetinde 1980 öncesi bilhassa Fatsa olayları ile sicili pek parlak olmadığı için hep Vali atamalarında otoriter Valiler ile anılır. Şimdi burada tek tek isim vermenin pek anlamı olmadığından genelde yazmak istiyorum. Zaten Ordu’da yaşayan herkes Ordu’da görev yapan Valileri tanıyorsunuz. Bir kısmı olağanüstü Valilik yapanlardan veya Emniyet müdürlerinden tercih edildi.

Valilerin yanına kırk okka kahve ile ulaşılamazdı dersem yeridir. Çok sıkı bir koruma duvarı vardı. Halkın arasında pek görülmezlerdi. Dolayısı ile halk ile münasebetleri sınırlı idi.

Ya son yıllarda? Durum tamamen değişti. Hep halkçı Valiler tercih edildi. Hep halk ile iç içe olan Valiler ile tanışma fırsatımız oldu. Bunların en son örnekleri ise İrfan Balkanlıoğlu ve Seddar Yavuz’dur. Ben şahsen İrfan Balkanlıoğlu’nun   yeri değiştirilince çok üzülmüştüm. Ama Seddar Yavuz gelince ve icraatlarını ve halk ile bütünleşmesini görünce üzüntüm geçti diyebilirim.

Gerçekten tam içimizden birisi gibi davranıyor. Davranışlarının kendi karakterinin yansıması olduğu besbelli. Yani davranışları gönül yansımasının neticesi olduğunu herkes kabul ediyor. Belki çoğunuz bilmiyorsunuz, Vali ile görüşmek isteyenlerin bir çoğu sosyal platformlarda direkt randevu ile Valimiz ile görüşebiliyor. Şehit, gazi ve ailelerinin, fakir ve fukaraların Valimizin şefkatli ellerinde  özel bir yerleri vardır.

ORDU ADINA TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİM.İYİ Kİ VARSINIZ.