Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hüsnü YÜCEL


KANAL İSTANBULU DA  İSTEMEZÜK

KANAL İSTANBUL'U DA  İSTEMEZÜK


 

Bu güne kadar ülkenin hayrına olan hangi projeyi istediniz ki? Bizim gençliğimizde Boğaz Köprüsü gündeme geldiğinde de bütün gomonistler sokağa dökülmüşlerdi. Üniversitelerde boykot ilan edilmiş ve mitingler düzenlemişlerdi. Turgut Özal proje adamıydı. Ülkenin ilk köklü reformları ve mega projelere onun döneminde hayata geçirilmeye başlanmıştı.

Kendi kulağım ile duydum Rahmetlinin bir tespiti aynen şöyle idi. Ben yeni bir projeye başlamadan önce kamuoyuna duyurur eğer bu İSTEMEZÜK GRUBU karşı çıkıyor sara nöbeti tutmuş gibi debeleniyorlar ise,o projeyi mutlaka hayata geçiriyordum.

Bir çok örnekleri hala yaşıyoruz. Tayyip Erdoğan’da aynen Turgut Özal gibi bir projeyi gündeme attığında İSTEMEZÜKCÜLER çıldırıyorlarsa o projenin doğru proje olduğuna inanarak hayata geçiriyor. Yeni Boğaz Köprü Projelerine de aynı tepkiyi koymadılar mı? Sabiha Gökçen Havalimanı için aynı tepkiyi koymadılar mı? Hava Limanına ne gerek var diye Kemal Kılıçdaroğlu  televizyonlara çıkınca şaşkınlık le izlemiştim. Bu kadar sığ, bu kadar ufuksuz,bu kadar vizyondan uzak,bu kadar bu gün dediğini yarın inkar eden birisi nasıl olurda Türkiye’yi yönetmeye talip olabilir?

En son Yeni Atatürk Havalimanına koyulan tepkiyi hatırlayınız lütfen. Muhalefet ayağa kalkmıştı. Bu tepki ile Tayyip Erdoğan doğru proje diyerek yola koyuldu. Neticede dünyanın sayılı havalimanlarından  birine sahip olmadık mı? Dünyanın transit hava limanları olan Amsterdam,Kuala Lumpur ve Frankfurt’un öncülüğünü ellerinden almadık mı? Daha nice mega Projeler sayabiliriz. Zaten yol konusunda atılan adımları saymaya bile gerek yok. Demiryolu Ulaşımı konusunda ülke HIZLI TREN ağı ile donatılıyor. Sivas – İstanbul Hızlı Tren yolu da bitmek üzere ve iki şehir 5 saate iniyor. Darısı bizim başımıza.

Şimdi Kanal İstanbul’a musallat oldular. Hiç düşündünüz mü neden Kanal İstanbul’a  karşılar. Tek bir sebebi var. Türkiye düşmanları bu projeye karşı oldukları için karşılar. Sırf Tayyip Erdoğan yapmasın diye karşılar. BU BİR GERÇEK. HİÇ ÇEKİNMEDEN SÖYLÜYORUM.TÜRKİYE DÜŞMANLARI BU PROJEYE KARŞI OLDUKLARI İÇİN BUNLAR DA BU PROJEYE KARŞILAR.

Yok efendim Kanalın etrafından yer almışlar. Yok efendim doğa bozuluyormuş. Yok efendim taban alanı zayıfmış.

Hepsi boş ve manasız iddialar. Devletin hazinesine bir kuruş dahi ihtiyaç duyulmadan yapılacak ASRIN PROJESİ bütün dünyayı,daha doğrusu Türkiye düşmanı ülkeleri paniğe sokmuşken,size ne oluyor Allah aşkına.

İşte bütün bu tepkilerin nereden geldiğini alt alta koyan Devlet bu Projenin doğru olduğuna ikna olmuş olacak ki,geri adım atmıyorlar.

Ben de sağıma soluma baktığımda kimler bu projeye karşı ise, doğru yolda olunduğu kanaatim daha da güçleniyor. Çünkü ben bu zevatları Türkiye’nin en Vizyon ve en mega Projeler hayata geçirilince nasıl  sus pus oldular ise, bu projeden sonra da sus pus olacaklarına inanıyorum.