Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


KAYAK TURİZMİ

KAYAK TURİZMİ


 

Hafta sonu Tiflis Batum turumuz oldu. Batum o kadar değil de Tiflis’ten çok etkilendim. Köprüler kenti olarak duymuştum ama bu kadar da Kültür ve Sanat kenti olduğunu bilmiyordum. Kent adeta sanat,edebiyat,opera,Filarmoni,tiyatro kokuyor. Tarihin bütün kalıntılarını muhafaza etmişler. Tarihten bir çivi dahi sökülmediğini fark ediyorsunuz. Sadece Tiflis’de 1 tiyatro olduğunu öğrenince çok şaşırdım.

4. Yüzyıldan kalan Hıristiyanlığın kabul yeri olarak bilinen Mtskheta şehri beni en çok etkileyen şehirlerden birisi oldu. Zaten UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyorlar. Svetitshoveli Kilisesi aynen muhafaza edilmiş ve bu gün turist kaynıyor. Tiflis artık Turizm Merkezi olmuş. Sadece burası değil, Stalin’in doğup büyüdüğü Gori Kenti ayrı bir Kültür şehri konumunda şehir turist kaynıyor. Antik dönemde Gürcü Krallığına başkentlik etmiş Kutaisi şehri de görülmesi gereken yerlerden birisi.

Şuraya gelmek istiyorum. Ben gezmesini çok sevenlerden birisiyim. Gittiğim her yeri Ordu’muz ile kıyaslar ve gördüğüm kentten Ordu’ya ne alabiliriz diye düşünenlerden birisiyim. Fikret Türkyılmaz ile  Avusturya’nın  Salzburg kentine gittiğimizde TELFERİĞİ kafaya takmıştım. Tohumlarını tarlaya attık ve yeşertenlerden Allah razı olsun. Ordu’nun en prestijli ve Vizyon Projesi olarak yerini koruyor. O zaman hayal demişlerdi bu gün ziyaretçi rekoru kırıyor.

Bu son gezimde de hep şunu düşündüm. Gürcistan daha dün çıktı ortaya. Nasıl oldu da bu kadar hızlı bir şekilde Avrupa Topluluğuna aday oldu ve bizden önce Seyahat serbestliği elde edebildi?

En önemli ekonomik girdileri Turizm diyebiliriz. Tarım , Hayvancılık var ama turizm hareketliliği hemen fark ediliyor. Batum eğlence ve kumar kenti olmuş ve çok hızlı bir değişime uğramış. Ama Tiflis sadece Kültür Turizmi ile işi götürüyor.

O halde biz Ordu olarak ne yapmalıyız? Daha önce de çok yazdım. Yayla Turizmi bize en yakın proje olarak gözükmektedir. Yayla deyince de bir Çambaşı Yaylamız var. Bir de Aybastı Yaylası ve Ulugölümüz var.

Çambaşı Yaylası bu güne kadar hep ihmal edildi. Yıllar geçti ve hala yollarını yapamadık. Ama KAYAK MERKEZİ Çambaşı’nın cazibesini artırmaya başladı. Bir de 5 YILDIZLI OTEL PROJESİ yaylamızın geleceğini daha da cazibeli kılmaya başladı. Ordu olarak siyasetinden basınına, STK ından yerel yönetimlere el ele verip tek bir hedefe odaklanmalıyız. Her şey birden istenmez. Hepsini birden istersen bugüne kadar olduğu gibi hep avucunu yalarsın.

Hep beraber ÇAMBAŞI KAYAK MERKEZİNE hedeflenelim ve tam netice alana kadar bu proje üzerinde yoğunlaşalım. Yol dedik. Bitmedi, Kayak Merkezinin reklam ve tanıtımını iyi yapıp turları buraya kaydırmamız gerekiyor. Ordu’nun makus talihini artık yenmemiz lazım. Ancak bir ve beraber olursak merkezi ve yerel yönetimler aynı hedefte birleşebilirsek bunu başarabiliriz.

Havaalanı ve Üniversite bunun en güzel örneklerinden birisi. HAVAALANI konusunda bazı sorunlar yaşıyoruz. Sefer sayıları bir bir iptal edildiğinden bilet fiyatları uçuşa geçti. Siyasilerimiz bu soruna sahip çıksınlar. Cemal Enginyurt’u tek başına bırakmayın. Vallahi seçim zamanı sizi duman eder ona göre. Bırakın bu Bakü Makü ziyaretlerini de Ordu’nun sorunları ile ilgilenin MEBUSLAR.