Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


KIBETİNİ MERAK EDENLERE


Akıbetinizi merak ediyorsanız, sizden önce yaşamış ve kıssaları kutsal kitabımızda belirtilen kavimlerin yaşantıları ve helak olma nedenlerine bakın. Sonra da kendi yaşantınıza bakın, hangi kavme benziyorsunuz, Lut kavmi gibi sapık ilişkiler içinde, "ar namus tertemiz" Allah'ın helal kıldığı bir hayat mı, yoksa Lut kavmi gibi sapıklık içinde misiniz? (Siz ahlaklı, namuslu ve dindar bir hayat yaşasanız dahi) Çevrenizdeki Ahlaksızlıklara sesiniz çıkmıyor ve müdahale etmiyorsanız siz de aynı akıbete uğrayacağınızı Kur'an haber veriyor.

Yoksa siz de Semut kavmi gibi boyunuza, posunuza, gücünüze ve kuvvetinize güvenip de size Allah'ın emirlerini ileten peygamberinize meydan okuyarak; sapık yollara sapıp, heykeller yapıp onlara mı tapıyorsunuz.?

Allah varken O'nun yarattığı kulları kutsuyor ve onlardan mı yardım umuyor ve bekliyorsunuz?

Yoksa siz Ad kavmi gibi gücünüze, kuvvetinize ve zenginliğinize güvenip, kimsesiz, sahipsiz ve zayıflara zulmeden bir anlayışı mı benimsiyorsunuz. Hak varken batıla mı inanıyorsunuz. Size uyarıcı gelen Peygamberlere ve getirdiklerine inanmıyor musunuz?

Ya da inanıyor gibi gözüküp de yine kendi bildiğinizi mi yapıyorsunuz. İki yüzlü mü davranıyorsunuz.

Caddeleri, sokakları, parkları heykellerle doldurup, huzurunda saygı duruşunda bulunarak cennete mi gideceğinizi sanıyorsunuz?

Her gün odanızı işgal eden ve her türlü ahlaksızlığın fütursuzca sergilendiği televizyonların başında vakit öldürerek, çoluk çocuğunuzun da ahlakının bozulmasına vesile olarak nereye varacağınızı sanıyorsunuz?

Her köşeye bir cami ve mescit yaptırarak, görevli atayarak ama o mescit ve camileri cemaatsiz bırakarak kimi memnun edeceksiniz?

Namaz yok, ibadet yok, kulluk vecibeleri hak getire ama "benim kalbim temiz" diyerek nereye gideceksiniz? Kalbinizi hangi deterjanla temizlediniz?

Sokaklarımız "giyinmiş çıplaklar"dan geçilmiyor ve güya kendilerine göre kapalı giyindiğini sananlar sahi siz kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz?

Akıbetinizi merak ediyorsanız geçmiş kavimlerin akıbetini ve kendi hayatınızı ve yaşadığınız toplumun yapısını karşılaştırın yeter!