Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


KÜÇÜK BİR MENFAAT İÇİN!

KÜÇÜK BİR MENFAAT İÇİN!


 

Allah Resulü (s.a.v) bir hadislerinde şöyle buyurmuşlardır:
"Yararlı işler görmekte acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi birtakım fitneler ortalığı kaplayacaktır O zaman insan; mü'min olarak sabahlar, kafir olarak geceler, mü'min olarak geceler, kafir olarak sabahlar. Dini küçük bir dünyalığa satar."

Günümüzdeki insanların bir takım saplantılara kapılması, din alimi geçinen bir çok zevatın, dinimizi oradan buradan tırtıklayarak; Nasrettin Hocanın kuş hikayesi gibi dini kuşa çevirdiği bir dönemden geçiyoruz.

Kendisine din hocası kisvesi giydiren bazı soytarılar sünneti tanımaz, hadisleri yok sayar, Bir kısmı bize Kur'an yeter diyerek
onun uygulayıcısı olan Allah Resulünü tanımaz.

Kısaca hadiste belirtildiği gibi akşam mü'min olarak yatar, sabah kafir olarak kalkabilirsiniz. Aman dikkat, Allah ve Resulünün yolunda ayaklarınız sabit olsun, arkasına "izm" eklenerek ortaya konan bir sürü sapık akım sizi de yoldan çıkarmasın.

Allah'ım senin dininin ticaretini yapan, kendilerine göre bir takım içtihatlar uydurarak, yeni din icat etmeye kalkanların şerrinden bizleri emin eyle. Böyle sapıkların bizleri aldatmasına izin verme.