Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Av. Ezgi KARA BAYRAKTAR


MELİSA SAĞLAM YALNIZ DEĞİLDİR


İstanbul’da dolmuşta şort giyen bir kız ve arkasında oturan tehlike: Ercan KIZILATEŞ. Bu vatandaş genç kızın arkasında otururken bir anda inme kararı kalıyor, geçerken de kızımızı bir güzel tokatlıyor.Gerekçesi  çok açık ve anlaşılabilir! ’’Tahrik oldum…’’

Şort giyen diye bir açıklama yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm…Hatta dolmuşta şort giyen diye salakça bir tabir yapmak zorunda bırakıldığım içinde üzgünüm.Güzel memleketimde problemin böylesine ilginç bir konu olduğu içinde şaşkınım.Fakat konunun temeli kadınların ne giyeceklerine karar verme özgürlüğüdür.Ve bu bir temel haktır.28 Şubat süreçlerinde üniversite öğrencilerinin başörtülerini saçlarından çekip almaya çalışan zihniyetle ,tanımadığı bir kıza tokat atıp sakince geçebileceğini düşünen zihniyet aynıdır.Bu memleket için iki zihniyet de kör kuyudur. Huzurumuzun düşmanıdır.

Bir komedi filminin ortasında yaşıyoruz.Herkesin kendisine saygı gösterilmesini beklediği ama asla ‘’yaşam tarzı’’, ’’özgür seçim hakkı’’ kavramlarının bilinmediği bir dönem bu…İnsanların ,vicdanların değil ülkelerin müslüman olduğu bir dönem.Nerede kaldı hoşgörü, saygı, adalet, hak…Bunlar islamın temel değerleri.Nerede kaldı eğitim…Kuran ‘ın ilk cümlesi ‘’oku’’değil mi?

Esasen bu Ercan,son zamanlarda internette dolaşan başka bir videodaki adama fazlaca benziyor. Bu videoda sarıklı ve cübbeli bir adam sokakta dondurma yiyen 7-8 yaşlarında çocuklara ‘’Burası Müslüman bir ülke, burada böyle dondurma  yiyemezsiniz.’’diyor. Çocukların cevabı ise  sakin ve neşeli:’’ Rahatsız oluyorsan,yallah Arabistan’a!’’

Ben de buradan Ercan KIZILATEŞ zihniyetindeki tüm cahil cüheylalara güzel memleketin kör kuyusu olan bu zihniyeti taşıyan tüm insanlara sesleniyorum. Şort giyenden,başörtülüden,dar pantolonludan ,oruç tutanından ,tutmayanından ,içki içeninden ,içmeyeninden kısacası özgür yaşam,özgür vicdandan rahatsız olan varsa, YALLAH ARABİSTAN’A!

Melisa Sağlam Yalnız Değilsin…