Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Güfer AKTAŞ HEKİM


NEDEN BU AYRIM?


Anne ve babamın mezarını ziyaret etmek için bayram günü Ulubey'in Ören mahallesine gittim.

Başçardak mahallesinin yol ayrımından itibaren yolların durumu içler acısı. Bundan 30 yıl önceki yol ne ise, şimdi de aynen öyle duruyor. İki arabanın yan yana gecmesini bir yana birakın, at arabası bile o yollardan zor gidiyor. 

Başçardak mahallesinin yolları ise süper. Oraya kadar giden hizmet, neden aralarında çok büyük bir mesafe olmamasına rağmen, Ören mahallesine gitmiyor?

Bu mahallenin muhtarı mı yok? Bu mahalleye giden gelen kimse mi yok? Bu mahallenin bu yol durumu yetkililere bildirecek kimse mi yok? Mahalle Allah'a emanet edilircesine, sahipsiz bırakılmış durumda.

Haa şunu da unutmadan yazmam gerekiyor. Bakıyorum da millet kendi çabasıyla herkes kapısına kadar, bahcesine kadar yol götürmüş. Bu kendi özel çabalarıyla mı, yoksa devletten yardım alarak mı yaptılar bilemiyorum. 

 Bir kere ana yolu olmayan mahalleye, sen ara yol yapsan ne olur?

Buradan o ahkam kesen özellikle Ak partililere sesleniyorum. Bu mahalleyi neden görmezden geliyorsunuz? Oy alamadık diye neden üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz? Ya da Alevi mahallesi diye saf dışı mı bıraktınız? Nedir sizin derdiniz?

Hani seçim vaadlerinde öyle demiyordunuz? Her ilçeye, her mahalleye yol, su gidecek. Susuz ve yolsuz mahalle kalmayacak diyordunuz?

 Eyy!! Ulubey Belediye Baskanı Sevgili İsa Turkcan kardeşim!.. Hani nerede senin hizmetlerin? Öyle salla başını, al maaşını olmuyor bu isler... Önce sen bilmelisin, sonra da Buyukşehir Belediye Baskanın bilmeli bunları....

Oturduğun yerden kalk ve mahallelerini bir dolaş bakalım. Kimin nerede, ne eksiği var diye...

Bu işin takipcisi olacağım. Bu da buradan biline!!!