Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


NEDEN ''ATEŞKES '' İLAN EDİLDİ

İnanın Suriye Operasyonun başladığı ilk dakikalardan beri Şanlı Ordumuz dışarıda Esed'in rejim güçleri ve terör uzantıları ile uğraşırken bizde içeride ülkemizi karıştırmak adına algı yapanlarla büyük bir psikolojik savaş içerisine girdik.


İnanın Suriye Operasyonun başladığı ilk dakikalardan beri Şanlı Ordumuz dışarıda Esed'in rejim güçleri ve terör uzantıları ile uğraşırken bizde içeride ülkemizi karıştırmak adına algı yapanlarla büyük bir psikolojik savaş içerisine girdik.

 

Türkiye içerisinde KARANLIK BİR ELİN verdiği talimat ile özellikle FETÖ HESAPLARINDAN operasyonun ilk dakikalarından sonra inanılmaz insanın kanını donduracak algılar oluşturulmaya başlandı gelin ilk olarak ülkeyi karıştırmak adına yapılan algılara tek tek göz atalım ve sonrasında neden ATEŞKES ilan edildi kısmına geçelim.

 

1- Daha şehit haberlerimiz gelmeye başlarken, bu iddiamı yeniliyorum yine aynı şeyi söylüyorum, önceden hazırlanmış videolar ortaya atıldı ''Şu anda operasyon bölgesindeyiz ,ben sadece 300 şehit taşıyorum,subay arkadaşımı aradım bana bir tabur şehit edildi dedi, ambulans şöförüyüm sadece ben 250 tane şehit taşıdım '' gibi ülkeyi karıştırmak adına yalan yanlış algılanmış haberler ve videolar atıldı. Affınıza sığınarak ilk defa kendimle gurur duyduğum bir şeyi söylemek istiyorum. Bu durumun kesinlikle yalan olduğunu ve yine ülkede kaos çıkartmaya çalıştıklarını hissetmiştim ve bişey yapmalıydım,sonrasında YATSI NAMAZINA durdum ve o sırada namaz esnasında sanki bir ses bana dedi ki '' Madem bu kadar şehit var ,devletin açıkladığı listeden fazlaysa nerde bu şehitlerin annesi babası,eşi yakınları '' ve bende ilk defa sosyal medyada benim ifade ettiğim bu sesi paylaşım yaptım ve toplamı dört milyonun üzerinde olan sayfalarda yönetici olduğum için oralarda bu paylaşımı yapınca binlerce insan bu paylaşımı yaptı ve hamdolsun algı dağıldı.

 

2- Tabiki bu kadarla kalmadılar ,sonrasında sayın Cumhurbaşkanımızın şehitlerimiz ile alakalı yaptığı konuşmada Trump ile alay ettiği kısmı cımbızladılar ve ''ERDOĞAN ŞEHİTLERE GÜLDÜ '' diyerek kaos yaratmaya çalıştılar.

 

3- Buda karşılık vermeyince bu sefer mecliste ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına ''Vatan haini namussuz '' diyen bir chp'li vekil ile yine ortamı germeye çalıştılar.

 

4- Şimdilerde de Erdoğan-Putin görüşmesinin fotoğrafını yarıdan kesip ''Türk heyeti Putin'in karşısında esas duruşta duruyor '' algısı yaratmaya çalıştılar,halbu ki fotoğrafın diğer kısmında da Rusya heyeti esas duruşta duruyorken.

 

5- Şimdi ateşkes ilan edildi ,düne kadar savaş dursun diyenler şimdi de neden ateşkes ilan edildi diyerek ortalığı karıştırma peşindeler.

 

Şimdi gelelim neden ATEŞKES ilan edildi kısmına.

 

Ateşkesin ilan edilmesinin en büyük sebebi Mültecilere sınır kapılarının açılma nedenidir. Sınır kapıları açılınca başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri Putin'e çağrıda bulundu ,maşan olan Esed'e talimat ver ateşkes ilan etsin dedi. Hatta Avrupa ülkeleri daha da ileri giderek ticari ilişkilerini kesmekle tehdit ettiler. Çünkü mültecileri istemeyen Avrupa ülkeleri eğer ki operasyonlar devam ederse sınır kapılarının açılacağı tehditi ile karşı karşıya oldukları için bu riski almamak adına RUSYA'ya baskı yaptılar.Rusya adeta köşeye sıkıştı ve ATEŞKES ilan etti.

 

Savaş yasaları gereği başkasının ülkesine girdiğinde ateşkesi kabul etmezsen ''İŞGALCİ DEVLET '' konumuna düşüyorsun ülkemiz bu oyuna gelmedi.

 

Yapılan antlaşmada biz istediğimizi aldık, Güvenli Bölge talebimiz anlaşma gereği onaylandı.Gözlem bölgelerinde askerimiz duracak,devriyelere Türk askeri çıkacak ve ateşkesin bozulması durumunda çok ağır darbe alan Suriye rejimi adeta yerle bir edilecekti.

 

Operasyon süreci içerisinde İha-Siha-Dron-Koral gibi yerli ve milli silahlar ile adeta ''GÜÇ GÖSTERİSİ '' yapan Türkiye'nin bir duruş sergilemesi ve mülteci kapılarını açma hamlesi Rusya'nın ateşkes istemesine sebebiyet vermiştir.

 

Hülasa... Ringe çıktık ,rakibe iha ve siha kroşeleri ile ağır darbeler verdik, ringte olunca istemesekte bizlerde yumruklar yedik,karşı rakibin antrenörü mola istedi ve mola verdik,eğer ki dövüşmeye devam ederlerse bu sefer beyaz havlu atmasına bile müsaade etmeden nakavt edeceğimizi bildirdik.

 

ALLAH VATANIMIZI KORUSUN , ASKERİMİZİ KORUSUN. Alıntı