Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hüsnü YÜCEL


NEDEN SUSUYORSUNUZ

NEDEN SUSUYORSUNUZ


Ak Parti yönetimi neden her şeyi Sayın Erdoğan’a bırakıyorsunuz? Neden basının huzuruna çıkıp bıkmadan usanmadan yapılan her şeye karşı çıkan algı operasyoncularına karşı gerçekleri haykırmıyorsunuz? Lütfen her şeyi Ankara’ya bırakmayalım. Sadece yalan söylemekten ve gerçekleri gizlemekten beslenen hamsi beyinlilere karşı susuyoruz? Biz sustukça onlar kendilerini haklı zannediyorlar. Bizler sustukça onlar meydanı boş zannedip yalan ve dolan ile algı operasyonlarına hayasızca ve sıkılmadan devam ediyorlar. Yemin olsun ki,onlar kendileri  Tayyip Erdoğan söz verdi ise yapacağını bizden iyi biliyorlar. Onların tek gayesi, biz yapamadık onlar da yapmasın çabasından başka bir şey değildir. Onlar değil mi, son genel seçimlerde Karadeniz’de bile her evden pkk destekçisi hdp denilen paçavraya oy isteyenler. Kendi çevremde hatta akrabalarımdan bile Ordu’da hdp ye oy vermediler mi? Tek sebebi, Tayyip Erdoğan kazanmasın da hdp de kazansa fark etmez ihaneti değimli idi. Bütün şer güçler ve hain örgütler ve de dünyada ülkemizin önünü kesmek isteyen Türkiye düşmanları neden hiç bıkmadan usanmadan Tayyip Erdoğan’a saldırıyorlar. Şer güçler  ülkesi için omurgalı ve dik duran lider istemiyorlar. Nerede sümsük, ABD ve Avrupa karşısında boyun eğen hımbıl lider varsa onların istediği lider tipi olduğunu anlatmıyoruz da,  hala anlamayanlara karşı biz neden susuyoruz?

Ülkenin iki önemli gündemi Kanalistanbul ve Yerli Elektrikli Araç projemiz. Neden bu iki proje için ayağa kalkıyorlar,hop hoplayıp hop zıplıyorlar. Bu iki proje gerçekten kötü proje olsa onlar inanın ki sınırsız destek verirlerdi. Rahmetli Turgut Özal ülke için bir proje yapmadan  projeyi kamuoyunun önüne atardı. Eğer malum zevatlar karşı çıkıyorlar ise, startı verir ve doğru yoldayız derdi. Son zamanlarda Tayyip Erdoğan’da aynı taktiği uyguluyor. Bu projeye karşı olanlara bakınca bu projenin ülke için ne kadar faydalı olduğunu kabul edelim. Bu zevatlar her mega projede böyle yapmadılar mı? Ülke yararın olan  her projeye karşı kampanya başlatmadılar mı? Tekrar ediyorum,bunun tek sebebi var. Ülke yararına tek çivi çakamayanlar sadece biz yapamadık, onlar da yapmasınlar zavallılığıdır, kıskançlığıdır ve sara nöbeti vakasıdır bu saldırıların tek sebebi.

Neymiş efendim, bu araba İtalya’da yapılmış ve fabrika nerede imiş. Hatta Tayyip Erdoğan’ın test sürüşünü bile gerçek olmadığını ve bilim kurgu film olrak yazanlar bile oldu. En yakın dostlarım bile buna inanmış ve yorum yapıyorlar. El insaf be dostlarım. Bu kadar kör ve sağır nasıl olabiliyorsunuz. Siyasi ihtiras bizi ne haller soktu. Bütün dünya canlı olarak test sürüşündeki bilim kurguyu anlayamadı, siz anladınız öyle mi? Zavallılar sizi. Bu ne hasetlik,çekememezlik?

Fabrika nerede diyenler de var? Maalesef var.Hiç bir araba prototip üretilip test edilmeden fabrika kurulmaz. Ancak test başarılı olursa fabrika kurulup seri üretime başlanır. Çünkü fabrika bandı modelin ayarlarına göre kurulur.Her parça için ayrı ayrı makinalar vardır.Prototip üretmeden en basit kol saatini bile üretemezsiniz. Aksi halde en ufak bir hata milyarlarca dolar zarar demektir. Prototip  model üreten fabrika ise bir tek İtalya’da var. TEKRAR EDİYORUM,PROTOTİP MODEL ÜRETEN FABRİKA TEK İTALYA’ DA VAR.(CUSTON).Seri üretim yapmıyor.Sadece isteğe bağlı model tasarımları yapıyor. Yani hamurun tümünü biz hazırlıyoruz ve onlar fırın görevi görüyorlar. Tasarımını yapan her firma modeli götürüyor ve özel arabasından bir örnek üretiyor.

Alman arabası,Japon arabası,Kore arabası dediğimiz tüm araçların temeli İtalya’da atılıyor. Herkes orada denemsini yapıyor ve başarılı olursa oradaki ölçüleri alıp fabrikasını kuruyor ve seri üretime geçiyor.

Murat Günakı, ülkemizin gururu ve araç konusunun en büyük tasarımcısı bu projenin içinde. Aracın tasarımını yapmaktan büyük keyif aldım diyor. Mersedes ve Pejo tasarımlarını da yapan Türk Mühendisimiz ile gurur duymalıyız.

Yeni yıla bayağı bir uzun yazı ile merhaba diyorum. Hiç kimse merak etmesin lütfen. Reis söz verdi ise mutlaka o söz yerini bulur. İki yıl içinde de ülkemizin 60 yıllık hayali olan abralarımız da yollara düşer . Bu projeyi karalamak ve itibarsızlaştırmak isteyenler de bizden de önce bu arabayı alırlar. İDDİA EDİYORUM BİZDEN ÖNCE ALACAKLAR. Ordu Havalimanına karşı çıkanlar,pist uçuşa dayanıklı değil diyenleri, Ordu’ya gelen ilk uçağın merdivenlerinden  inerken gördüm. Şaka değil vallahi billahi ilk uçağa onlar bindiler.Tabi ki binecekler. İYİ UÇUŞLAR DERKEN YAKINDA İYİ SÜRÜŞLER DEMEYİ DE ALLAHIM BİZE NASİP EDECEK İNŞALLAH.