Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


ORDUMU YÖNETEN MAKAMLARIN EŞLERİ

ORDUMU YÖNETEN MAKAMLARIN EŞLERİ


Sayın, Büyükşehre hizmeti hak bilen vali, belediye başkanları, milli eğitim, sağlık, emniyet, siyasi kadroların sayın eşleri bu il için çok şey yapmalılar.
Seçildiğinde sayın Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşini, yıllar önce Ordu Sağlık Kolejine almanca dersi için geldiğimde onun öğretmeni olmuştum. Harika bir sınıfları vardı. İyi öğrencilerdi.
Yıllar sonra onun insanlığı ve yüreği kadar güzel işlere koştuğunu görünce ki bazıları da sayın Yılm
az’ın eşi güçlü tabi ki yapmalı gibi hiç tasvip etmediğim sözcüklere de itibar etmeden, insanlık için koşması, ekibi ile gizli ve açık insanlara el uzatabilmesi, muhtaç insanlara adım atması, onu büyütür olsada onun derdi samimi bir Ordu insanına bir nebze faydam olsa onu alkışlamak lazım, konuşmak değil..
Ama bugün bu yapılanlar yeterlimi, hayır.
Bugün, dün sayın valimizin eşleri bu konuda koşuyor olduğunca, yeterli mi, hayır..
Duyarlı insan olarak bir çok sayın hanım en ücradaki gözü yaşlı insanına ulaşması şart.
Hanımefendilerin bu ilin garibine, yoksuluna ve o gittiği , elini uzattığı insanların çocuklarına gitmeyi, onlara gerekeni yapmayı, özel olarak bir ders almayı, onlara bakınca, o çocukların, garibanların da yeteneklerini bir sanat evinde, spor sahasında, salonlarda gösterebilmeyi sağlamaları için bir plan yapmayı, meslek yapma adına güçleri olmasını bugünden onlara vermeyi düşünmelerini çok isterim, inanın bunu eski başkan eşleri yapıyorlardı..
Arkadaşları gibi gezmek, bilgisayarda olmak, bilemediklerini öğrenmek.. Ayağında, üstünde yoksa giyebilmek için size ihtiyacı var O insan evlatlarının, tıpkı sizlerin evlatları gibi. Eşlerinizin başında 19 ilçe, ilçede yaşayan binlerce yürek, partili partisiz muhtaç insanlar..
Sizler onların en büyük destekçisi olmalısınız. Bu konuda her daim diyorum ki, bu Ordu ilinde mahallelerde, muhtar ve o ilin siyasi temsilcileri ile toplantılar yapıp, bu işi ona buna değil, ekibinizle iyi inceleyin, art niyetlilere fırsat vermeden hakikaten muhtaç olan insanlara ve onların evlatlarına uzanmalı eliniz.
Ordu artık kabuğunu kırmak zorunda. Büyük şehirse büyük düşünecek işler yapmalı. Küçük günlük anlık maaş, menfaat peşinde koşanlar ile değil, bu insanlar benim diyen ve bir bayan anne, eş olarak karşınızdaki annelere o gözle bakarak bu ilin yavaş yavaş bir çok sorununa yardımcı olacağınızı çok iyi bilen olarak, lütfen Ordu ilinde mahalle muhtar evleri gibi" Gençlik Evleri" yapılması, o evlerde ihtiyacı olan gençlerin, ders, bilgisayar, ödev yapma konuşma kitap okuma alışkanlığını onlara sunma görevini yapabilirsiniz.
Giden gençlik, yok olan bizim çocuklarımız...
Sizler asla birine bir eş olarak değil, Ordu’yu seven bir bayan olarak bu yaptığınız hayırlı işlere çok daha fazla katkı yaparak insanların solgun yüzlerine renk, ağlayan gözlerine umut, yıkılmış hayallerine ışık olabilirsiniz...
Başarılar, tebrikler yaptığınız hayırlı işler için. Ordu bizim. Başka Ordu’muz yok.