Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tevrat İŞLEYEN


ÖZLÜ SÖZLER

ÖZLÜ SÖZLER


Çoğu zaman kendimle baş başa kalıyor ve başımı iki elimin arasına alıp düşünüyorum. İşte o anda aklıma öyle güzel sözler geliyor ki, anlatmak mümkün değil. Hemen klavyenin başına oturup o sözleri bir bir not ediyorum. Daha sonra o sözler üzerinde özenle duruyor, ölçüp biçiyor ve neredeyse bir kuyumcu terazisi hassasiyetiyle çalışıyorum o sözler üzerinde. Sonra kalbim mutmain olunca da, o sözleri sevdiklerimle ve sevenlerimle paylaşmak istiyorum. İşte o sözlerden birkaçı!
*Aklına mukayyet olamayıp da, gönlünde sadece kötülüğe yer veren insanın, ağzından iyi bir şey çıkması mümkün değildir. Hal böyle olunca o insan her zaman elinde ki o kötü malzemeyi kullanır.
*Bazen başkalarına; eşe, dosta işimiz düşebilir ama çoğu kez işimiz olmaz ve umudumuzu kaybeder hayal kırıklığına uğrarız. Ama; işimiz Yüce Rabbimize kaldı ise hiç korkma, o işi oldu bil.
*Her şeyi gönlüne yazmaya çalışıp ta, gönlünü defter haline getirmeye çalışırsan, o gönül defterine yazıp çizmeye çalışanda, yırtıp atmaya yeltenen de çok olur.
*Bazı insanlar, “Ben bu dünya düzenini değiştireceğim” diye mırıldanıp duruyor. Öyleyse ; dünyayı değiştirmek isteyen insan, ilk değişime kendinden başlatmalı. Demem o ki, kendini değiştiremeyen insan hayatta hiçbir şeyi değiştiremez.
*İşlerimiz ters gittiğinde her şeyin üstümüze geldiğini zannederiz. Sonra birden fark ederiz ki, aslında üzerimize gelen bir şeylerin olmadığını ve yanlış yolda olduğumuzu anlarız.
*İnsanlar her hal ve şartta yaşadığı yeri cennet yapmak iter. Bu her zaman mümkün olmaz. Eğer insan yaşadığı yeri cennet yapamıyorsa, kaçtığı her yer cehenneme döner.
*Bulunduğumuz her ortamda haddinden fazla söz söylemeye gerek yok. Bilinmelidir ki, insan kimliğini cebinde, karakterini de yüreğinde taşır. Malum; bu iki kimliğinde de belli bir ağırlığı ve bedeli vardır.
*Eğri cetvelden doğru çizgi, yamuk ağaçtan da düz baston çıkarmak kolay değil. Öyleyse; insan önce söylediklerinin arkasında durmalı ve arkasında duramayacağı sözü vermemeli. İnsan tutamayacağı sözlerle önce kendini, sonrada başkalarını kandırmamalı.
*Yaşamı anlamlı hale getirmek için sadece hayatta kalmak tek başına yeterli değildir. Bu anlamda aslolan; başkalarının da hayatlarına dokunmak ve onları yaşatmak için çaba sarf etmektir.