Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


PROJE PROJEYİ GETİRİYOR

PROJE PROJEYİ GETİRİYOR


 

Her yeni proje ardından yeni bir projenin habercisi oluyor. Ordu’da Havalimanı Projesi gündeme geldiğinde bir çoğumuz pek ümitli değildik. Olur mu olmaz mı diye düşünürken çıktı bir Vali ben varım dedi. Elinde makbuz esnaf esnaf dolaşarak para topladı ve özel idarenin imkanları ile Gülyalı sahilini doldurmaya başladı. Bu adım geri dönülmez bir adımdı ve toprağa atılan ilk tohumdu. Yeşerdikçe yeşerdi ve nur topu gibi bir havalimanımız oldu. Başlangıçtan beri emeği geçen herkesi minnet ile anmamız gerekiyor.

Bu proje diğer projelerin habercisi oldu. Havalimanı ile turizm hamleleri gündeme geldi. Yayla turizminin ne önemli ayağı Kayak Merkezi projesi hazırlandı ve hizmete girdi. Kayak Merkezinin ardından konaklama ihtiyacı hasıl olunca otel yatırımı konuşulmaya başlandı. Bu konuda ORDUSİAD ve Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışması ilk meyvelerini vermeye başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği öncülüğünde yürütülen  Çambaşı Otel Projesinin 2020 sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Bu müjdeli haberi veren de Ordu Çambaşı Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak oldu. Daha önce de birkaç defa yazdım. Ordu ‘da yeni nesil genç kuşak iş adamlarımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Ordu’da ilkler yaşanmaya başlandı. Genç girişimcilerimiz kolektif çalışma ruhunu öne çıkararak bir araya gelerek Ordu için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ve neticeler de alındıkça devamı geleceğe benziyor. Oldum olası alın teri ile kazanan insanlara daha çok saygı duyuyorum. Ordu bu konuda kabuğunu kırmaya başladı. Bir masa, bir kasa dönemi geride kaldı. Artık ortak çalışmalar ile istihdama yönelik güç birlikteliğini daha da yayarak doğup büyüdüğümüz kente ekonomik katı sunma dönemine ara vermeden devam etmeliyiz.

Cem Şenocak ve ekibini kutluyorum. Tekrar ediyorum. Her yeni proje yeni bir projenin habercisi olmaya devam edecektir. Ordu’nun kaderi turizme bağlıdır.

ŞİMDİ SIRA İKTİDAR SORUMLULARINDA. ÇAMBAŞI YOLU HIZLANDIRILMALIDIR. YOL OLMADAN TURİZM OLMAZ. YOL OLMADAN TURİST GELMEZ. GAYRET BEKLİYORUZ.