Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


ŞEHRİMİN AĞBİSİ NE..

ŞEHRİMİN AĞBİSİ NE..



Futbol adına, bulunduğunuz o Şehr-i emin yerde kurmaylarınızla üzerine bu ilin sporu için yazdığınız her cümle sayın ağbi inanın çatır çatır çatlıyor ek yerlerinden,düşüncelerin uçurumundan.
Ve bu düşüncenize bütün enstrümanlar acı bir beste yapıyor futbol adına ve üzerinde asla parıldamıyor güneş ışıkları bu futbol adına Ordu’da.
Sessizliği duymuyor musunuz ağbi?
Bu sessizlikler dışarıdaki o konuşmaları bastırdığı zaman karmaşa, nefret futbolun bu ilde mezarı olacak, biliyorsun ağbi, yürekler size karşı çatlamış ve kırılmış olacak ki hiç doğru olmaz.
Bir büyük efsaneyi kaldıracağım diyeki buna hiç bir amatör takım karşı olmaz iken, onca spor insanına uzanmayan eliniz kime artı sağlar ağbi?
Bence efsaneye koşarken, efsaneyi efsane yapacak olan bu ilin asıl spor beyleri amatörleri yok saymanın sonucu ağlayan gözler ise, bu yaşlardan sizin kazancınız olabilir mi ağbi?
Bu Ordu amatörü anlıyorum ki, yarınlarında ağlıyor olacak.
Kaderi o büyük demir kapı ardındaki ağbiye uzanamayan ellerinin çaresizliği, korkarım ki bu il yarın bu sessizliğinden futbol adına ağlamaz.
Şimdiden yanlış tohum saçılıyor Orduspor meydanına, ölümcül bir spor yanlışlığında, sulanmayan maddi anlamda kocaman amatör bir alan ve sulanan tek bir alanı kimse haklı bulmaz ağbi, bunun acısı bu ilde futbola, spora olur, ağlarız.
Evet ağbi güneş ışıkları senin olduğun yerde bir yere vuruyor da, kocaman alan gölgede kalmışsa, ağlayan o gözlerin yaşlarını sen ağbi olarak silemezsin.
Kırık dökük bırakırsan futbolu ve nefreti yada kini, birilerini bu alemin içinde hala konuşursanız bu futbol spor olmaz, o duvar çatlar ve yıkılır.
Güneş bu ilin üzerine doğmaz, kabuslar, konuşmalar, nefret hakim olur ki, buda gençliğin geleceği için güneş olmaz, göz yaşı olur.
Karmaşa, tek yönlü aşk ise, futbolun ellerinizde bu ilde mezarı olur ağbi.
Bu ilde bugün başlayan sessizlik, bilin ki çığlıkları bastıramaz, siz ise hiç ağbi.
Tek göreceğin ağlayan bir spor şehri, ister misiniz? Bence hayır ağbi, sizi seviyor ve tanıyorsam, hayır.