Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Dilek TİRYAKİ


SENİNLEYİZ KADİR!

SENİNLEYİZ KADİR!


Son günlerde gündemden düşmeyen Kadir Şeker davası var biliyorsunuz. Bilmeyenler için kısaca anlatalım. Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, Konya'da, Özgür Duran’ı (32) sevgilisi Ayşe D.’yi (35) iddiaya göre, döverken engellemek istediği sırada çıkan arbedede kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

 

Kadir Şeker, iddiaya göre, 5 Şubat Çarşamba akşamı, tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın, Ayşe D.'yi dövdüğünü gördü. Duran'a engel olmak istedi. Ancak çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplandı. Özgür Duran hayatını kaybederken, Kadir Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. Şeker'in, muhtemel bir kadın cinayetini engellemek için araya girmesi ve akabinde yaşananlar kamuoyu vicdanını da sızlattı ve sosyal medya üzerinden destek mesajları yağdı. Hergün yeni gelişmeleri takip ediyoruz.  Kadir'in kurtarmak için araya girdiği Ayşe D.'nin savcılıktaki ifadesi ve basın açıklamasının detayları akılları karıştırdı. Ayşe D.'nin savcılık ifadesi ile basına verdiği ifadeler arasındaki farklılık var ve Kadir Şeker'i suçlamaya varan sözleri ise infial yarattı. İfadesinde 4 kez farklılık görüldü…

 

19 ayrı suçtan sabıkalı bir adam tarafından dövülen bir kadını "başım belaya girmesin" diye düşünmeden kurtarmış bir genç öğrencinin kahramanlığı var. Bugün Kadir'e destek vermeyen hiç kimse yarın kadına şiddeti konuşmasın.!  Kadına şiddet suçtur. Adam öldürmekte suçtur. Aradaki ince çizgiyi adalet belirleyecek… Evet ama olaylar çok kafa karıştırdı. Kadir içeri girerse, kadına kimse sahip çıkamayacak. Kadir’de eline telefonu alıp kameraya çekip, polis çağırmayı da bilirdi. Ama o an çaresiz ağlamalara dayanamadı Kadir!

 

Ahh… Kadir ahh...  Senin tutarlı olduğun kadar, keşke o kadın da tutarlı olsaydı. Ne çok üzülmüşsündür, Ayşe D..’nin ifadesini duyunca… Teşekkür beklemedin evet… Sadece kurtarmak, engellemek istedin. Nereden bilesin başına bunlar gelecek. Kadir’e sahip çıkmalıyız. Sadece sosyal medyadan destek mesajları yayınlamak yetmez. Kadir’in suçu varsa zaten adalet yerini bulacak, cezasını çekecek. Ama Kadir kimsesiz kalmasın.  Biz seninleyiz Kadir. Güzel yüreğini sezdik, umarım suçsuzluğun ispatlanır özgür hayatına kavuşursun. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum.

Sen Kahramansın!