Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mustafa KÖKSAL


SİYASET AKADEMİSİ

SİYASET AKADEMİSİ


 


Bugün siyasiler geleceğin Türkiye’sine hitap edecek belki yön verecek kişiler için bir siyaset akademisi adı altında siyasi maddi ve manevi desteği içine alan bir kaç günlük konferans veriyor ve o insanların bulunduğu alan, bir siyasi alan ve adı da akademi oluyor.
Her kesin güzel görüşü farklı, akademi insana geleceğini sunan önemli mekanlar, diplomasını helalinden kazanmanın kapısı, bir eğitim yuvası yüzlerce öğretim insanları ile..
Bugün için bu yapılan seminerlerin adına siyaset akademisi denilen bu toplantıların aslında, siyaset adına yalnızca önem arz eden KURS olması, bununda önemi insan yüreğinde siyasi olarak sevdiği düşüncenin azda çokta olsa kalıcı yeri olacaktır da, asıl bu akademi, asıl siyasi duruşları bizler çok yıllar önce harika insanların dilinden düşüncelerinden, kitaplarından 1968’de OCAK’ta çok muhteşem akademik bilgi dolu beyinlerden, 9 tane muhteşem her biri ışık saçan ayrıntıdan aldık. Vatan sevgisi, insan sevgisi, toprak aşkı, nimete hürmet, arkadaşa sadakat, lidere inanç, hainlere, kahpelere, haramzadelere, talana, yalana sırtımızı dönmeyi...
OCAK’lar birer üniversite bölümü gibi idi, bugün siyaset akademileri bu geçmişin hangi tadını geleceğin siyasileri olacaklara bu tonda sunmak için adım atıyorlar mı, adımlar güzel olsa da, geçmişin o fikri tadını, heyecanı da bu kursta oluyor mu demeden, bence olmalı..
Severek, inanarak ruhen o sesi duyarak..
Hayırlı olsun bu siyaset akademik konferansları siyasi partilere ve derneklere..