Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


SOKAKLAR, ÖLÜMLER

SOKAKLAR, ÖLÜMLER


 

Yasak kalk, hazır ol, uygun adım caddeler diyen bir komutun sonunda caddeler dolu, AVM denen gayya kuyuları açık, şeytanlar içeride birer covit ile yan yana, bir AŞK’ın, sevdanın,10 dakikalık geyik yapmanın kaç gence mezar olacağını bilselerdi kaç kişi giderdi?

 

Gerçi "Hz. NUH Peygamber "Gemi yapıp da davetine eşi gelmez iken, iktidarın başkanı, sağlığımızın  korunması için koşan hakiki bakanı, bize siper doktor milleti, hemşireler, personeller, ne derse desin gençlerimiz vızıradak gidiyorlar caddelere, birde ıslık çalıyorlar.

 

Nasıl  yürekliler, covite şamar atıyor gençlik, onlar için ateş, ağrı vız, tırıs.

 

Yeter ki gül cemalleri, dostları, arkadaşlarını bulsunlar, dışarılarda o hamburgerleri, lokmaları, dönerleri yesinler, yüzde 40’ı oruç, Ordu’da 60’ı zaten tutamıyor çok işleri var.

 

Dersler başlayacak be gençlik, harıl harıl istikbal kitaplarda olmalı derken bizler, sizin rotanız ne zaman kaçtı AVM ve sokaklara?

 

Spor tehlike, okul tehlike, sınıflar ateşli bomba, sıtma gibi koridorlar, mesafeler lak lak mesafesine yakın, geyikçiler, sigarayı muz edenler bambaşka zaten. Lütfen gençlik lütfen bırakın bu hür doğdum, hür olurum zeybek işlerini, gerçek acı.

 

Ölüm hakta, böyle bilerek baş dalmak neyin hakkı?

 

Ben bir eğitimciyim, babayım, dedeyim, çocuklarım var milyonlarca okullarda canım yanar onların burnu kanarsa. Lütfen mesafe, tedbir ve takdir ile yürüyün sınırınız da. Sokaklar ve ölümler nerede belli olmaz..

 

Yinede  bakıyorum nede HERİF sizsiniz ben olamıyorum....