Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


SOSYAL MEDYA KAHRAMANLARI

SOSYAL MEDYA KAHRAMANLARI


 

Yalan haber yapmaktan, dedikodu üretmekten, kesin emin olmadığınız konularda paylaşım yapmaktan lütfen sakının.
Hatta bazen gözünüzün gördüğü bile sizi yanıltabilir, bunlara sazan gibi atlamaktan da vazgeçin.
Size hoş gelen, gururunuzu okşayan ve taraf olduğunuz görüşleri pohpohlayan şeylerden de uzak durun.

Birilerine yaranmak, hoş görünmek ve göze girmek için olmadık taklalar atarak şirinlik yapmayın.
Biliyorsunuz ki; "kim zerre kadar şer işlerse onun cezasını, kim zerre kadar hayır işlerse de onun mükafatını görecektir" diyor Yüce Allah.
Bırakın zerreleri kürreler kadar haltlar karıştırıyoruz. Bunların sonuçlarına katlanmak zorundayız. O zaman kendimize çeki düzen verelim ve yanlışlarımızı asgariye indirelim.
Sonra ki pişmanlık bize bir şey kazandırmaz.
Yalan söyleyenin halin Allah Resulü (s.a.v) bir hadislerinde şöyle anlatıyor:
"Dün gece rüyamda yanıma iki kişi geldi ve bana: "-Yürü, dediler. Ben de onlarla beraber yürüdüm. Derken, öyle bir manzara ile karşılaştım ki; bir adam sırtüstü yatıp uzanmıştı. Başucundaki bir adam da, demirden çatal bir kanca ile ayakta duruyor ve yatan adamın bir yanağından çekiyor,ağzının, burnunun ve gözünün bir kısmını ta kafasına kadar yarıyordu. Öbür yanağına dönüyor, orasını da bu şekilde yırtıyordu. Bu zaman esnasında diğer yanağı tekrar düzeliyor ve adam yine yırtıyordu.
Ben:
"Suphanallah! Bu manzara nedir? Dedim.
Yanımdakiler:
"-Şakakları, gözleri, burnu demirle yırtılan adam, evinden çıktığı zaman her tarafa ulaşacak yalanlar uyduran kimsedir. ( O bir yalancı idi. Daima yalan söylerdi. Kıyamet gününde azap olunacaktır) dediler.
Eğer diyorsanız ki; ben bütün bunlara dayanırım, bana vız gelir tırıs gider, buyurun o zaman istediğiniz kadar yalan yanlış haberler yayabilir, insanlar hakkında dedikodu ve gıybet yapabilirsiniz!
Belki bazılarına ibret olur niyetiyle paylaşayım dedim.