Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


TAM İSABET

TAM İSABET


Sayın Cumhurbaşkanımız her seçimden sonra "gerekli dersleri çıkardık. Mesaj alınmıştır. Gereği yapılacaktır." yollu beyanatlar verir.
Son yerel seçimlerde gördük ki, gerekli mesaj alınmamış ve seçilenlerden, seçilenlerin belediye kadrolarına seçtiği adamlardan tonla "çürük yumurta" var.
Kimi belediyelerde ayağa kalkmayanlara gelen geçenler karşısında ayağa kalkma, kimi belediyelerde kapısını açmayan personeli başka görevlere kaydırma, kimisinde son
 kullanma tarihi geçmiş ahbap, çavuş ve dost ilişkisi adamları işe alıp belediyelerde "huzur evi" açma iş ve işlemleri devam ediyor.
İhaleler ve akçeli işlerle ilgili dedikodulara değinmeye gerek bile yok, bini bir para. Yazıktır, günahtır, milletin verdiği helal oylarla bu kadar harama batmayın. Siyaset sahnesi sizlerin milletin sırtından egolarınızı tatmin etme yeri değildir. Yeri gelince bu millet size öyle bir tokat atar ki, bir daha kendinize gelemezsiniz.
Her seferinde seçim sonrası böyle demeçler veren Cumhurbaşkanımız çare üretmek için teşkilatlardan ve üst düzey kadrolardan raporlar alıyordur mutlaka ama; o raporları hazırlayanlar kimler onlara bakmak lazım. Rapor veren hastalıklı bir kafa ise o raporda hastalıklıdır.
Birisi bunu çok güzel açıklamış. Diyor ki:
"Erdoğan'ın önüne rapor koyanların, bizzat kendileri raporluk olduğu sürece Ak Parti bu sorunu yaşamaya devam edecek."
"Birileri milletin adamlarını değil, kendi adamlarını ön plana çıkaracak raporlar ve anketler hazırlayarak Cumhur başkanını bir kez daha yanılttılar."
Sayın Cumhurbaşkanım sizin hatırınıza her seçimde oyumuzu verdik. Helali hoş olsun ama nereye kadar. Lütfen en yakınınızdaki adamlarınıza bir bakın. Sakın onlar size yanlış raporlar vermiş olmasın.
Teşkilat seçimleri yapılıyor, birisi parti tarafından tek aday olarak gösteriliyor, oy birliği ile seçiliyor, arkasından biraz zaman geçince "haydi bakalım sen istifanı ver", neden diye sorulunca da "falancı büyük seni istemiyor, sen onun dediklerinde muhalefet ediyorsun." Yahu bu adamı siz getirmediniz mi? Siz seçmediniz mi? Zamanında neden yanlış tercih yaptınız?
"Buyur burdan yak", "öp babanın elini".
Bu nedenle düzgün insanlar teşkilatlara girmek istemiyor. Sonrada ortalık raporluk adamlara kalıyor. Böyle devam ederse de bu hasta ne yazık ki yataktan kalkamaz. Kendisi hasta olan, sağlam raporu yazamaz.