Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hüsnü YÜCEL


YENİ MELET KÖPRÜSÜ PROJESİ

YENİ MELET KÖPRÜSÜ PROJESİ


 

Ben Ordu için hayal ettiğim projeleri gündemde tutmaya devam edeceğim. Bugün değerlendirmeye “Yeni Melet Projesi “ ni  almak istiyorum. Yeni Melet Projesi sadece köprüden ibaret değil. Melet ırmağının denize kavuştuğu Durugöl Mahallesindeki eski çöp alanının tümünü kapsayan bir projedir. Çöp alanının tümünü kapsayan bir projenin varlığından haberdarım. Daha önceki yönetim tarafından çok kapsamlı bir proje hazırlanmıştı. Bu projenin artık uygulamaya koyulmasını bekliyorum.

Bunu yazarken de bu projenin sadece  Belediye marifeti ile değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynakları ile yapılabileceğini de en iyi bilenlerden birisiyim.Çünkü Yeni Melet Projesi araç,yaya ve bisiklet geçişlerini sağlayacak kapsamlı bir projedir. Irmak üzerinde yapılabilecek imalatlar DSİ marifeti ile yapılabilmektedir. Bu Yeni Proje sadece Durugöl ve Cumhuriyet Mahallelerini bağlayan bir proje değil, Ordu kentini doğu ile batıyı birleştirecek hayati bir projedir.

Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi ve Merkezi iktidarın aynı partiden olması ,bu projenin gerçekleşmesini hızlandırması gerekir diye düşünüyorum. Aslında çok geç kalmış bir projedir. Bu projeyi çok önemsiyorum ve gerçekleşmesi için devamlı yazmaya devam edeceğim. Belediye kaynağı ile değil de merkezi kaynaklar ile yapılacak olması büyük bir avantajdır diye düşünüyorum. Ankara’yı zorlayarak bazı projeleri almamız gerekmiyor mu? Büyükşehir oldu isek artık büyük projeler ile tanışalım diyorum. Bu tür projeler amansız takip gerektiren projelerdir. Dosyayı koltuğunun altına alıp Ankara’yı aşındırmak gerektiriyor.

Buradaki takibi Büyükşehir yaparken Ankara takibini de Milletvekilimize verelim. Hem sular durulmuş olur birazcık diye düşünüyorum. Kavga değil de projelerde yarışmaya ne dersiniz deme hakkına sahip olduğumu düşünüyorum.ORDU ADINA KONUŞUYORUM.BEKLİYORUZ.

Lütfen ama lütfen bu fırsatları kaçırmayalım. Yıllar su gibi akıp giderken ve diğer Büyükşehirler BÜYÜK Projeleri kaparken,biz de nasiplenelim. Ordu halkı bunu hak ediyor. Yıllardır merkezi yönetim ile yerel yönetimleri aynı partide buluşturdu. Bakınız,bir ve beraber iken ne güzel projeler kavuştuk. Havaalanımız oldu. Üniversitemiz oldu. Çevre Yolumuz oldu. Kültür Merkezimiz oldu. Kayak Merkezimiz oldu.

Neden Yeni Hastanemiz olmasın Neden Üniversite Hastanemiz olmasın?Neden Yeni Melet Köprümüz olması? Neden hala Yayla yollarımız bitirilemedi?

Bir ve beraber olur Ordu’nun derdini dert edinir Ankara’nın  kapısını aşındırır ise, hayal projelerimize kavuşmaya devam ederiz. AMA BİR VE BERABER OLURSAK. ORDU’YU YORMAYIN.BİR VE BERABER OLUN LÜTFEN.SLOGANIMIZ DURMAK YOK,YOLA DEVAM DEĞİL Mİ İDİ?