Muhtarlar akademisi toplantısı için hazırlık toplantısı yapıldı.
Muhtarların hizmet kalitesini artırmak, kamu hizmetlerini verimli ve güvenli şekilde sunabilmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Kasım ayında yapılacak "Muhtarlar Akademisi Toplantısı" öncesi İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner'in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
Valilik Makam Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, İçişleri Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı arasında Muhtarların Eğitim Faaliyetlerine Dair İş Birliği Protokolü kapsamında, İlimiz Mahalle Muhtarlarına verilecek "Muhtar Akademisi Eğitimi" öncesi bilgilendirmede bulunuldu.
3-7 kasım 2025 tarihleri arasında İlimizde iki ayrı grup halinde muhtarlara verilecek olan "Muhtarlar Akademisi Toplantısı"nın amacı ile ilgili bilgi veren İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, mahallelerin idaresinde önemli bir rol oynayan ve demokrasinin temel taşlarının muhtarlar olduğunu söyleyerek, akademi boyunca uzman eğitmenlerden alınacak bilgiler, mahallelerde daha etkili ve verimli çalışmalar yapılmasına katkı sağlayacak" dedi.
Muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesinin amaçlandığı akademide, muhtarlara Türkiye'nin idari yapısı, afet acil durum eğitimi, halkla ilişkiler etkili iletişim, sosyal yaşamda iletişim becerileri, Kızılay, afet ve acil durumlarda gerekse olağan zamanlarda dirençlilik kazandırıcı faaliyetler ve insani yardımlarda bulunmak, Yeşilay, alkol, tütün, madde, teknoloji ve kumar bağımlılıklarıyla mücadelede sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamının bu konularda bilgi ve farkındalık düzeylerini artırmak, güvenlik birimleri ile koordinasyon, valilik, kaymakamlık ve diğer kamu kurumlarıyla ilişkiler, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetle mücadele, toplumsal hayat gibi konularda eğitim verilecek.