Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

100. YIL TOPLANTISI

100. YIL TOPLANTISI

Altınordu İlçe Milli Eğirtim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlama Etkinlikleri Planlama Toplantısı, yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla tüm il ve yurt dışı temsilciliklerinde tören, etkinlik ve kutlama programları düzenleyecek. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede, "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" ilkesi ile hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ortaya koyan Türk milletinin, istiklal ve istikbaline olan güçlü inancı sayesinde dillere destan bir Milli Mücadele yürüttüğü belirtildi.

KUTLAMALAR İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULACAK

Genelgeye göre, Bakanlık adına 100. yıl kutlamalarının koordinasyonunun ilgili bakan yardımcılığı ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde olacak.

Kutlamalar kapsamında Bakanlık merkez teşkilatınca gerçekleştirilecek her türlü faaliyet Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce oluşturulacak bir komisyon tarafından planlanıp yürütülecek.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile yurt dışı temsilcilikleri, Bakanlığın düzenleyeceği faaliyetleri takip edecek ve yerel faaliyetlerinden yararlanacak, bu faaliyetlerin hayata geçirilmesindeki görevleri yerine getirecek.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI HAFTASINA ÖZEL ETKİNLİKLER

Komisyonlar, üniversiteler, kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası ve yıl içerisinde Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanları, istiklal, istikbal, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması konularını ele alan faaliyetler düzenleyecek.

Faaliyetlerin finali niteliğinde olacak en kapsamlı organizasyonlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında ve 29 Ekim 2023'te yapılacak.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve yurt dışı temsilcilikleri, hazırlayacakları programlarda imkan ve çevresel koşulları dikkate alarak eğitici, bilgilendirici etkinlik programlarının hazırlanmasına, çocuk ve gençlerin milli şuurunun, manevi değerlerinin geliştirilmesine özen gösterecek.

Bu kapsamda  Altınordu İlçe Milli Eğirtim Müdürlüğü, Cumhuriyetin 100.yılı münasebetiyle ilçede yapılacak kutlamaların planlaması münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Şube Müdürü Sezayi Okutan, Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Lokman Uzunçakmak, Ordu Muhsin Yazıcıoğlu Spor Lisesi Müdürü Harun İlker Sağlam, öğretmenler Tuna Eselioğlu, Orhan Zafer, Hülya Şenyurt ile Muhammed Karagöz katıldı. 

Toplantıda Cumhuriyetimizin 100.yılı münasebetiyle okullarda ve ilçe genelinde yapılacak kutlama etkinlikleri planlandı. Haber: Sümeyye ŞAHİN



  • Perşembe 13.9 ° / 10.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu