Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

110 OKUL ELDEN GEÇTİ

110 OKUL ELDEN GEÇTİ

Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okullardaki fiziki imkânların iyileştirilmesi ve amaçlara uygun altyapı desteğinin oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Okulların altyapıları yenilenerek öğrenci ve öğretmenlerin daha sağlıklı ve güvenilir ortamlarda eğitim yapmalarının amaçlandığı ifade edilen açıklamada, “Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci ve öğretmenlerimizin geleceğe sağlık, huzur ve güvenle hazırlanması; aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızın daha iyi, daha rahat ve güvenli koşullarda eğitim görmesi; okullarımızdaki fiziki imkânların iyileştirilmesi ve amaçlara uygun altyapı desteğinin oluşturulması amacıyla birtakım çalışmalar gerçekleştirdik.

2024 yılında ilimiz genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokullarımızda, ortaöğretim kurumlarımızda ve öğretmenevlerimizde bakım ve onarım çalışmaları kapsamında iç dış cephe boyası, çatı onarımı, kalorifer tesisatı ve yemekhane onarımı, ıslak zemin yenileme, kapı pencere iyileştirmesi, elektrik, su ve kanalizasyon bakım onarımı gibi birçok alanda çalışma yaparak daha modern ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesine katkı sağladık. 2024 yılında toplam 110 okul ve kurumumuzda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalar ile okullarımızın altyapıları yenilenerek öğrenci ve öğretmenlerimizin daha sağlıklı ve güvenilir ortamlarda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'na başlamalarını sağladık.

66 BİNAYA YIKIM KARARI ALINDI

Olası bir deprem durumunda öğrencilerimiz ve yakın çevrede bulunan vatandaşlarımız için güvenli bir korunma ve geçici barınma yeri olması bakımından okullarımızın depreme karşı hazırlıklı olması önem taşımaktadır. Bu kapsamda ilimiz genelinde deprem tahkiki sonucunda 66 okul ve kurumumuzun yıkımı gerçekleştirilerek güçlendirme kararı verilen 46 okul ve kurumumuzun güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim öğretimi her bakımdan daha nitelikli hale getirebilmek ve eğitim hizmetlerinde aksaklığa mahal vermemek adına gerekli bütün iyileştirme çalışmalarını aksatmaksızın tamamlamayı kurumumuzun bir kültürü haline getirdik. Eğitim Kenti Ordu'muzda öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimizin daha hijyenik ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri amacıyla iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturarak kaliteli eğitim anlayışımızla daha nitelikli eğitim ortamları inşa etmekteyiz. Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla ilerlerken geleceğimizin güvencesi çocuklarımız için okul ve kurumlarımızda fiziki imkân ve donanımların tam olmasına önem vermeye, fırsat eşitliği içerisinde eğitim ve öğretim olanaklarından faydalanabilmeleri için çalışmaya, eğitim alanında önemli atılımlar gerçekleştirmeye ve günün ihtiyaçlarına uyum sağlamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle ilimiz genelinde yürütülen çalışmaların eksiksiz ve planlanan zamanda tamamlanmasında öncelikle; bizlere her türlü desteği sağlayan başta Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'e, Valimiz Sayın Muammer Erol'a, Müdürlüğümüz İnşaat ve Emlak Birimimize, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimize, hayırsever iş insanlarımıza ve bu süreçte özverili bir şekilde çalışan yöneticilerimiz ile inşaat alanlarında emek veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 



  • Cuma 24.1 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 23.3 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.4 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı