Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

15 TEMMUZ COŞKUSU!

15 TEMMUZ COŞKUSU!

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ordu’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda etkinlikler düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve şehitler için edilen hatim duasıyla başladı. Ardından Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseri ve Mehter Takımı’nın gösterileri ile devam etti. Çeşitli spor dallarında dereceye giren vatandaşlara ödül verilirken tüm ülkede aynı anda başlayan 15 Temmuz Sancak Koşusu’nda sancak Ordu Valisine teslim edildi. Sonrasında Ordulu sanatçı Ahmet Yenilmez tarafından gerçekleştirilen 1071’den 15 Temmuz’a söyleşisi izleyenlere duygusal anlar yaşattı. 15 Temmuz ile ilgili video, film, ezgi, marşlar ve çeşitli etkinliklerle devam eden program, sabah namazının kılınması ve çorba ikramının yapılmasıyla sona erdi.

“ÖN SÖZÜ YAZDIK, İNŞALLAH SON SÖZÜ DE YAZACAĞIZ”

15 Temmuz gecesi milletin tarih yazarak tüm dünyaya ders verdiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bir gururu ve kederi aynı anda birlikte yaşıyoruz. Keder yaşıyoruz çünkü 251 yiğidimizi dört yıl önce başlayan rezalet bir hareketin sonucunda kaybettik. Aynı zamanda gururu yaşıyoruz çünkü bu kahraman millet dört yıl önceki rezaleti mutluluğa çevirdi. Bu millet tarih yazdı ve tüm dünyaya ders verdik. Türk ordusunun üniformasını giyen bazı kanı bozuklar istediklerinde başarısız olunca başka ülkelere kaçtılar. Suçlulukları yasalarla, uluslararası değerlerle bilindiği halde dost bildiğimiz ülkeler bu suçluları bizlere geri vermedi. Kelimelerle ifade edilemeyecek kadar karışık bir olay.  Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında onun dirayetli davranışıyla, milletimizin gücüyle bu hareket tersine döndü. Ezilmiş, mazlum ülkelere de örnek bir ülke oluyoruz. Bu örnek oluşu vicdanla, ahlakla, erdemli olmakla birlikte aynı zamanda çalışmayla, teknolojiyle, üretimle gerçekleştireceğiz. Bizler de ilimiz çapında Ordu’yu kalkındıracağız. Bundan sonraki her saniyemiz daha değerlidir. Dört yıl önce ön sözü yazılan davranışımızın inşallah son sözünü de yazacağız. İlelebet Türk Cumhuriyeti payidar kalacaktır” dedi.

“ALÇAK TERÖR ÖRGÜTÜNE EN İYİ CEVABI MİLLETÇE VERDİK”

15 Temmuz gecesi ülkede yeni bir devir başlatıldığını aktaran Ordu Valisi Tuncay Sonel, “4 yıl önce FETÖ terör örgütü alçakça bu kalkışmayı yapmıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inin çağrısıyla bu millet gözünü kırpmadan canını hiçe sayarak ülkenin değerlerine sahip çıkmıştır. Şerefli üniformamızın hakkını veremeyen alçak terör örgütünün yaptığı kalkışmaya polisimiz, halkımız, jandarmamız en iyi cevabı vermiştir. Allah’ın izniyle o gece ülkemizde yeni bir devir başlamıştır. O gece canlarını veren, ülkemizin bu günlere gelmesinde emeği olan şehitlerimizi ve vatanı için kahramanca mücadele eden gazilerimizi unutmayalım. Çocuklarımızı ve gençlerimizi buna göre yetiştirelim. Başarılı olmak için birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyelim. Bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza göz diken her türlü terör örgütünü Allah kahretsin” diye konuştu.

“İHANETİ DEF ETTİK”

Türk milletinin hain kalkışmaya karşı dimdik durduğunu söyleyen Ordu AK Parti Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “15 Temmuz’u gerçekleştirenlerin amacı İstanbul’u boşaltıp orayı Vatikan yapmaktı. Orada bir takım kargaşa çıkartıp, Amerikan gemilerini boğaza yerleştirmekti. Türkiye’yi bir iç kaosa sürüklemeye çalıştılar. Böyle bir hesapla bu hainliği yaptılar. Herkes hesap yapar, ama hesabında yanılmayan Allah’tır. Bunlar hesaplarında Ömer Halis Demir’i, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı düşünemediler. Allah’a hamdolsun ki o gün bu millet hain kalkışmaya karşı durarak bu ihaneti def etmiştir. O gün vatan uğruna canını veren şehitlerimiz ve kahramanca mücadele eden gazilerimiz sayesinde biz burada oturuyoruz. Bu millet, vatanı söz konusu olduğunda her şeyini bırakıp vatanını korudu. İnşallah bundan sonra da her şeyimizle vatanımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı