Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

18’İNCİ YAŞINI KUTLUYOR!

18’İNCİ YAŞINI KUTLUYOR!

18’İNCİ YAŞINI KUTLUYOR!

 

“Yeni Nesil Üniversite” sloganı ile çıktığı yolda yenilikçi araştırmalar yapma, eğitimde mükemmeli yakalama, öğrencilerine en üst düzeyde eğitim sağlama ve topluma hizmet etme misyonuyla hareket eden Ordu Üniversitesi 18’inci yaşını kutluyor.

 

17 Mart 2006 tarihinde eğitim seferberliğine başlayan Ordu Üniversitesi 3 Enstitüsü, 14 Fakültesi ve 12 Meslek Yüksekokulu; bin 600’ün üzerindeki personeli, lisansüstü, lisans ve ön lisansta 20 bine yaklaşan öğrencisi ile akademik ve fiziki gelişimini sürdürüyor.

YÜZDE 98.6’YA ULAŞAN DOLULUK ORANI

Kurulduğu günden bugüne başarı grafiğini her geçen dönem üst seviyelere çıkaran Ordu Üniversitesi, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bu yıl yüzde 98.6’lık doluluk oranına ulaştı.

2023-2024 eğitim dönemi için özel yetenek sınavı haricinde toplam 4 bin 489 kontenjanı bulunan Üniversiteye YKS tercihleri sonrasında 4 bin 199 öğrenci yerleşti. Bu kapsamda Üniversite fakültelerindeki 37 bölüm için açılan kontenjanlara 2 bin 009 öğrenci yerleşirken; meslek yüksekokullarındaki 42 ön lisans programı için açılan kontenjanlara 2 bin 190 öğrenci yerleşerek yüzde 98.6’lık bir doluluk oranı elde edildi.

Öğrenci Memnuniyetinde Türkiye’de 10’uncu, Karadeniz Bölgesi’nde 1’inci 

Lisans öğrencilerinin memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2023 Raporu sonuçlarına göre Ordu Üniversitesi, 126 devlet üniversitesi arasında ilk 10’da yer alırken Karadeniz Bölgesi’nde bulunan üniversiteler arasında geçen yıl 1’inci sırada olan yerini korudu.

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen araştırmaya 126 devlet ve 74 vakıf olmak üzere toplamda 200 üniversite dahil edildi. Ordu Üniversitesi, lisans düzeyindeki öğrencilerin memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü ve 47 bin 761 öğrencinin yer aldığı araştırmanın genel memnuniyet sıralamasına göre 200 üniversite arasında 23’üncü, 126 devlet üniversitesi arasında ise 10’uncu sırada yer aldı.

AKADEMİK GELİŞİMDE HER DÖNEM YÜKSELEN BAŞARI GRAFİĞİ

Ulusal ve uluslararası alanda birçok araştırma ve projeye imza atarak bölgesine ve ülkesine hizmet eden akademik kadroya sahip Ordu Üniversitesi, ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre nitelikli bilimsel gelişimini sürdürüyor. 

 

Üniversitelerin araştırma, inovasyon ve toplumsal etki performanslarının değerlendirildiği SCImago Institutions Rankings 2023 raporuna göre Ordu Üniversitesi, tıp ve denizcilik alanlarındaki başarı sıralamasında Türkiye’deki ilk 5 üniversite arasında yer aldı. Rapora göre Ordu Üniversitesi Kardiyoloji alt alanında Türkiye’deki Üniversiteler arasında 4’üncü, Psikiyatri alt alanında 5’inci sırada yer alırken Denizcilik alanında ise Türkiye’deki ilk 4 üniversite arasına girdi.

NİTELİKLİ ARAŞTIRMA ALT YAPISI VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNDE ARTIŞ

Akademik birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli alanlarda araştırma alt yapısı oluşturarak ve mevcut laboratuvarların da donanımlarını artırarak araştırma faaliyetlerine devam eden Ordu Üniversitesi, kurulduğu yıl 13 olan laboratuvar sayısını 154’e yükselterek eğitim öğretim faaliyetlerini çağdaş eğitimin gerektirdiği her türlü imkana sahip mekanlarda sürdürebilmek için bilimsel çalışmalarına devam ediyor.

Bunun yanı sıra akademisyenlere bilimsel araştırma ve tez projeleri için mali destek sağlayarak üniversitenin akademik başarısının yükseltilmesine katkı sağlayan Bilimsel Araştırmalar Projeleri biriminde kurulduğu 2012 yılından bu zamana 2 bin 300’ün üzerinde araştırma, tez, alt yapı, bilimsel etkinlik projesine destek verildi.

ALANINDA UZMAN HEKİM KADROSU İLE SAĞLIK ALANINDA ARTAN HİZMET KALİTESİ 

Sunduğu sağlık hizmetleri ile Ordu’nun ve Karadeniz Bölgesi’nin sağlık alanında önemli bir adresi olma niteliği taşıyan Ordu Üniversitesi hastaneleri, hasta ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. 

Bu kapsamda 2023 yılında Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine başvuran toplam 852 bin 975 hastaya poliklinik hizmeti verilerek 27 bin 373 ameliyat gerçekleştirildi. Hastanelerde geçen yıl yapılan tetkik sayısı ise 5 milyon 716 bin 370’e ulaştı. 

Gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle bölgenin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılayan Diş Hekimliği Fakültesine ise 2023 yılında toplam 178 bin 595 hasta başvuru yaptı. Toplamda 410 bin 110 diş tedavisinin yapıldığı Fakültede 4 bin 690 cerrahi işlem gerçekleştirildi.

 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Üniversitemizin 18’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğin üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ordu Üniversitesi mevcut imkanları en etkin şekilde kullanan ve bu yönüyle kendini üst seviyeye çıkarmış; yenilikçi, daima bilimi önceleyen, topluma katkı sağlayan, çevresinde öncü ve örnek bir eğitim kurumudur. 2006 yılında 4 bin 400 öğrenci ile eğitim yolculuğuna başlayan Üniversitemiz, bugün geldiği noktada 20 bine yakın öğrencisi ve bin 600’ün üzerindeki personeli ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Ordu Üniversitesi olarak bizler, her geçen dönem bir önceki döneme göre daha çok çalışma ve ilerleme misyonuyla hareket etmekteyiz. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne geçen 18 yıllık zaman dilimindeki akademik ve fiziki gelişimi, ne denli ilerleme kaydedildiğinin açık bir göstergesidir. Birer üst bilim kuruluşu olan üniversitelerin değişen ve gelişen döneme uyum sağlaması gerekliliğinden yola çıkarak her geçen dönem başarı grafiğimizi bir üst seviyeye çıkarma gayesiyle gelişimimizi katlayarak devam ettirmekteyiz. Elbette Üniversitemiz bundan sonraki süreçte de akıl, bilim ve toplum odaklı modern bir ilerleyişi temel alarak nitelikli çalışmalarına devam edecektir. Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar Üniversitemizin gelişimine katkıda bulunan bütün yöneticilerimize, bürokratlarımıza, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyor; birlikte daha nice başarılara imza atacağımız inancıyla Üniversitemizin kuruluşunun 18’inci yıl dönümünü kutluyorum.” diye konuştu.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı