Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“2021’DEN UMUTLUYUZ”

“2021’DEN UMUTLUYUZ”

ESNAF OLUMSUZ ETKİLENDİ

2020 yılında Ordu’da 330 yeni açılan ve 115 kapanan iş yeri var. Pandemide kimi meslek grupları iyi bir ciro yakalarken çoğunluğu olumsuz olarak etkilendi.

2020 yılında Pandeminin işyerlerini genel anlamda olumsuz etkilediğini açıklayan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, 2021 yılında kısıtlamaların kademeli olarak kalkmasıyla birlikte umutla olduklarını açıkladı.

MESLEK GRUPLARINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Pandeminin etkilerinin meslek gruplarına göre değiştiğini belirten OTSO Başkanı Servet Şahin, “Pandeminin etkileri meslek gruplarına göre değişiyor. Genelde Kafeterya, Lokanta, büfeler, okullar kapandığı için servisler ve giyim mağazalarının çoğu etkilenen meslek grupları oluyor. Kargo ve marketler daha iyi bir ciro yaptı ancak ağırlık olarak işyerleri olumsuz etkilendi. 50 tane meslek grubundan 10 tanesi iyi olurken 40 tanesi olumsuz olarak etkilendi.” diyerek açıkladı.

TEDBİRLİ OLMAK ZORUNDAYIZ

2021 yılında kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte umutlu olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Şahin, “Aşılanmanın sürmesi ve okulların açılması dolayısıyla 2021 yılından umutluyuz. Ancak herşeyi devletten bekleyemeyiz. Tedbirli olmak zorundayız. Vakalar azalırsa işyerleri de açılabilir. İşyerlerinin açılması yada kapanması bizim dikkatimize bağlı.” diyerek vatandaşları dikkatli davranmaya davet etti. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli