Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

25 YILIN ÖZLEMİ GİDERİLİYOR

25 YILIN ÖZLEMİ GİDERİLİYOR

25 YILIN ÖZLEMİ GİDERİLİYOR

Fatsa İlçesi Tayalı mahallesi sakinleri 25 yıldır özlemini çektiği camilerine kavuşmak için önemli bir adım attı. Mahallede yeni bir cami için temel atma töreni düzenlendi.

 “25 YILDIR ÖZLEM ÇEKİYORDUK”

Temel atma töreni öncesi ilk konuşmayı yapan Cami Dernek Başkanı Ekrem Çetin, “Camimizin yapılmasını Sabırsızlıkla bekliyoruz. Büyüklerimizin buraya gelmesi bize çok büyük bir cesaret verdi. Camilerimiz her yerde çok kutsaldır ama bizim bu camimiz namaz kılmanın ilerisinde bazı meziyetleri de vardır. Şu anda mevcut olan camimiz zamanındaki büyüklerimiz mezarlık neredeyse Cami oradadır düşüncesi ile beraber camiyi yukarı kabristanlığımıza inşa etmişler. O gün bugündür biz camimizden uzak kalıyoruz. O vesile ile camimiz bizim için mahallemiz için çok önemliydi. 25 yıldan beri bunun özlemini çekiyorduk.” dedi.

 “BU İŞE EMEK VEREN GÖNÜL VEREN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar’da yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimizde bir takım sözler vermiştik. Bir mahalle toplantısında kalıcı hizmetler yapacağımızın taahhüdünde bulunmuştuk. Yapacak olduğumuz bu konforlu yollar ile birlikte 50 yıllık 100 yıllık bölgemizin yol sorununu çözeceğiz demiştik. Bu anlamda Kabakdağ, Kılavuzömer ve Tayalı’ya kadar gelen sıcak asfalt yolumuz büyükşehir belediyemizle birlikte geçen yıl büyük bir kısmı koordineli bir şekilde tamamlandı. 89 mahallemizin hepsinde beton yol çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tabi devletimizin imkânları çok sınırsız değil.  Yine beton yol çalışmalarımız devam edecek. Ben bugün bizi böylesine özel bir hayra vesile ettikleri için başta dernek başkanımız, muhtarımız olmak üzere tüm mahalle sakinlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu işe emek veren gönül veren herkesten Allah razı olsun diyorum. Ülkemizin dört bir tarafında malum bir kaç gündür yangınlar var. Rabbim devletimizi afetlerden korusun. Rabbim birliğimize beraberliğimizi bozmasın. Hayır meclisinde inşallah namaz kılmanın da yine böyle kalabalık bir ortamda nasip olacağı günleri yüce rabbimden özlemle beklediğimizi belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

“HAYIRSEVERLERİMİZ EN KISA ZAMANDA BU CAMİYİ YAPACAKTIR”

Temel atma töreninde son konuşmayı yapan Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ise, “Dernek başkanımız geçmişten günümüze kadar olan süreci en güzel bir şekilde anlattı ve bugün temeli atmak suretiyle inşallah en kısa zamanda hayırseverlerimizin katkılarıyla da beraber camimizin yapılması da hepimize nasip olmuş olur. O günde burada toplanmış oluruz. Yani bizim milletimiz son derece hayırseverdir. Yaptıkları hayırların karşılığının iyi bir şekilde harcandığını gördüğü zaman yardım yapma arzusu en üst seviyeye çıkıyor. Bunun örneklerini çok fazla gördük. Burada da hem yıllar önce mahalle de muhtarlık yapmış olan bir büyüğümüz, bir önderimiz hem yaş itibariyle de dememiş ki ben bu yaşa geldim artık bir kenarda durayım dememiş hala hayırsever faaliyetlerine devam ediyor. Ben kendisini de tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Herkesin karınca kararınca eldeki imkânları dâhilinde yardımcı olmak suretiyle de en kısa zamanda caminin bitmesini arzu ediyorum. Ben hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

 Törene Kaymakam Ömer Lütfi Yaran,  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Musa Ünsal ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’da katıldı. 

Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli