Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

35 MİLYON TL HAYVANCILIK DESTEKLEME ÖDEMESİ

35 MİLYON TL HAYVANCILIK DESTEKLEME ÖDEMESİ

35 MİLYON TL HAYVANCILIK DESTEKLEME ÖDEMESİ

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, ilimizde 2020 üretim yılı için yaklaşık 35 Milyon TL destekleme ödemesi yapılması öngörüldüğünün altını çizdi.

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (2020/32) gereği Buzağı, Anaç Manda ve Malak Desteği, Arılı Kovan, Anaç Koyun Keçi Desteklemesi ve Sürü Yöneticisi (Çoban İstihdam) Desteklemelerine yönelik işletme denetim çalışmaları tamamlandı.

Denetim çalışmaları kapsamında 19 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli 40 personelin tespit çalışmalarını tamamlayıp oluşturulan destekleme icmallerinin İlçe Müdürlüklerinde askıya çıkarıldığı bildirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; "Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, hayvancılık politikalarının yürütülmesinde etkinliğin artırılması, yerli hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi, kayıtların güncel tutulması, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve sağlıklı hayvansal üretim için yetiştiricilerimiz her yıl Bakanlığımızca desteklenmektedir. Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında yetiştiricilerimiz; Buzağı, Arılı Kovan, Anaç Koyun Keçi Desteklemesi, Sürü Yöneticisi (Çoban İstihdam) Desteklemesi, Süt, Kırmızı Et Desteği gibi bir çok destekleme kaleminden yaralanmaktadır. Halihazırda Buzağı, Anaç Manda ve  Malak Desteği, Arılı Kovan, Anaç Koyun Keçi Desteklemesi, Sürü Yöneticisi (Çoban İstihdam) Desteklemesi saha çalışmaları tamamlanmış olup destekleme icmalleri İlçe Müdürlüklerimizde askıya çıkarılmıştır. Askı itiraz ve değerlendirmelerinden sonra ise ödemeye esas hak ediş listeleri Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğüne gönderilerek ödemeler yapılacaktır. Oluşabilecek kamu zararlarının önüne geçilmesi, yetiştirici mağduriyetlerinin engellenmesi açısından oldukça önemli olan saha denetimlerinde 40 personelimiz 20 araçla ile görev almış ve süresi içerisinde bu çalışmalar tamamlanmıştır.” dedi.

Buzağı, Anaç Manda ve Malak Desteği, Arılı Kovan, Anaç Koyun Keçi Desteklemesi, Sürü Yöneticisi (Çoban İstihdam) Desteklemesi kapsamında başvuru sahiplerine 2020 üretim yılı için yaklaşık 35 Milyon TL destekleme ödemesi yapılması öngörüldüğünün altını çizen İl Müdürü Yılmaz; "Bakanlığımız tarafından belirlenen şartları taşıyan yetiştiricilerimize her yıl ödenen bu desteklemeler, ilimizde faaliyet göstermekte olan işletmelerin daha karlı ve verimli hale gelmesinde ciddi katkılar sağlamaktadır." diyerek sözlerini sonlandırdı. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı