Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

4 DOLARIN ALTINA DÜŞMEMELİ!

4 DOLARIN ALTINA DÜŞMEMELİ!

4 DOLARIN ALTINA DÜŞMEMELİ!

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, "Biz İYİ Parti olarak fındık taban fiyatının 4 doların altına inmemesi noktasında talebimiz var. Fındık üreticisinin ürünü 35 TL’nin altına düşmemelidir. 35 TL olursa fındık üreticisi "oh be ömrüme bir seferde ürünün karşılığını aldım" diyebilir. Bunun için mücadele etmeliyiz" dedi.

2021 ürünü fındık taban fiyatları yapılacak çalışmalar sonunda belirlenecek. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, belirlenecek fiyatın 35 TL altında olmaması gerektiğini söyledi.

FINDIK ÜRÜNÜNÜN HAKKI KORUNMALI

Fındık ürününün uluslararası statüde olduğunu belirten Başkan Şentürk, "Fındık ürünü sadece üreticisinin alın terinin emeğinin ilerisinde ülkemiz içinde stratejik bir ürün. Fındık ürünü bu devlete sürekli döviz getiren bir ürün. Biz bunu iktidar olduğumuz dönemde inşallah yasalaştıracağız. Bu konuda yoğun bir çaba sarf edeceğiz" dedi.

Rekolte konusunda Ziraat Odalarına inanılması gerektiğini belirten Şentürk, “Halkın bilhassa üreticinin sesinin dinlenmesi lazım. Üreticinin ortaya koyacağı tavır önemli benim için. Bizim bu konuya katkı sunmamız lazım. Ziraat odalarının üreticilerimizi birebir dinleyip gerçek rekolteyi onların ağzından dinleyip tespit etmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Şentürk son olarak, "Biz İYİ Parti olarak dört doların altına inmemesi noktasında talebimiz var. Fındık üreticisinin ürünü 35 TL’nin altına düşmemelidir. 35 TL olursa fındık üreticisi oh be ömrüme bir seferde ürünümün karşılığını aldım diyebilir. Bunun için mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Haber: Sümeyye ŞAHİN



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli