Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

80’LİK NİNEYE YENİ MİDE YOLU!

80’LİK NİNEYE YENİ MİDE YOLU!



Ordu’da yaşayan 80 yaşındaki Döndü Memiş mide bulantısı, kusma ve kilo kaybı şikayetleri ile Medical Park Ordu Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonrası mide çıkışında darlık olduğu saptanan hastaya “Gastrik Diversiyon” ameliyatı ile yeni mide yolu yapıldı.  Operasyon sonrası sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

Mide çıkışındaki darlık nedeniyle daha önce balon uygulaması yapılan ancak aradan 1 sene geçtikten sonra tekrar bulantı ve kusma şikâyetleri başlayan 80 yaşındaki Döndü Memiş, Medical Park Ordu Hastanesi’ne başvurdu. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Ekiz tarafından hastaya yapılan gastroskopi tetkiki sonucunda hastanın midesinin çıkış bölümünde darlık olduğu ve gıdaların bu darlık nedeniyle geçmediği tespit edildi. Bunun üzerine Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihat Polat’a yönlendirilen hasta, Dr. Öğr. Üyesi Polat ve ekibi tarafından acil olarak ameliyata alındı. Ameliyatta yapılan ‘gastrik diversiyon’ adlı verilen özellikli operasyon sonrasında sağlığına kavuşan Memiş taburcu oldu.

MİDE VE İNCE BAĞIRSAĞI BİRLEŞTİRİLDİ

80 yaşındaki hastalarına uyguladıkları operasyonun detaylarını aktaran Medical Park Ordu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihat Polat, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Gastroskopi sonucunda midenin hemen çıkışında bir darlık olduğu ve gıdaların bu darlık nedeniyle geçemediğini gördük. Bunun üzerine cerrahi operasyon kararı aldık. Ortalama 1 buçuk saatlik bir ameliyatla hastamızın ince bağırsağıyla midesini birleştirerek yeni bir yol oluşturduk. Kendisini yaklaşık 1 hafta kontrol altında tuttuk. Yemeye içmeye başladı. Eski şikâyetleri artık tamamen kaybolunca hastamızı şifa ile taburcu ettik.”

“BU YAŞTA BÖYLE ZOR BİR AMELİYAT OLDUĞUMA ŞAŞIRDIM”

3-4 aydır ciddi derecede kilo veren ve ameliyatla sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan 80 yaşındaki Döndü Memiş ise “Sürekli devam eden karın ağrım ve kusmalarım vardı, gün geçtikçe kilo vermeye başladım. Eski rahatsızlığımın tekrarladığını düşündüm ve tavsiye üzerine Medical Park Ordu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihat Polat’a başvurdum. Doktorumuz ayrıntılı bir şekilde beni ve ailemi bilgilendirdi, bu nedenle kendisine güvenerek ameliyat olmaya karar verdim. Bu yaşta böyle büyük bir ameliyat geçireceğim hiç aklıma gelmezdi. Ordu’da bu kadar kolay ulaşabileceğimiz doktorlarımızın olması bizleri mutlu ediyor. Şu anda sağlığım gayet yerinde ve iyiyim" dedi. Haber: Cemil ORDU



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false