Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

90 SENTE SATILIRKEN NEREDEYDİNİZ!

90 SENTE SATILIRKEN NEREDEYDİNİZ!

 

AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, son günlerde fındık üzerinden gündeme geleme çabasında olan siyasileri sert bir şekilde eleştirerek, “Ey fındık üreticisi kardeşim  bunlar değil miydi fındığımızın fiyatını 1 doların bile altında  90 sente kadar düşüren, sonra fındıkları alıp depolarda çürüten, sonra hazineye milyarlarca zarar veren zihniyet işte bugün fındık üreticisini ahmak yerine koyup senin karşına çıkıp, fındık üzerinden politika yapmaktadır, fındık namusumuzdur diyenler, fındık 90 sente satılırken namusunuza neden sahip çıkmadınız” dedi.

 

bu milleti 70 sente muhtaç ederler

Başkan Tomakin, AK Parti ile birlikte tarıma büyük destek verildiğini söyleyerek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 yıldır üreticinin yanında bir politika izleyerek bugün fındık 3,5 dolardan piyasada işlem görmektedir. Sayın Milletvekili patates, soğan hesabı yaparak geçmişi bugünle kıyaslıyor Allah’ın dan kork, biz hiç hesap bilmiyor muyuz ? 90 sent nerede, 3,5 dolar nerede”  dedi.

Başkan Tomakin, “Fındık depolarda çürütülüp Soya’ya yok pahasına yağlık olarak verilirken ve hazine zarar ettirilirken siz vardınız.  Çıkmış şimdi show yapıp ahkam kesiyorsun, çözüm öneriniz ne  desek 1 gram çözüm önerisi sunacak kapasiteleri yok, fındıkla ilgili bir eylem planları yok. Fındığı bunlara teslim etseniz yine 90 sente fındık alırlar ve bu milleti 70 sente muhtaç ederler CHP zihniyeti bundan ibarettir” dedi. 

 

NASIL DAHA VERİMLİ BİR ŞEKİLDE ARTIRIRIM KAYGISINDA OLACAK

Başkan Tomakin, özellikle bu sene fındıkta farklı bir strateji uygulandığını ifade ederek, “Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  26 Temmuz tarihinde İl Başkanları toplantısında fındık fiyatını da açıklamış  Konuşmasında, fındık fiyatını açıklarken herkesin fiyata odaklandığını belirterek aslında çok önemli bir ayrıntının da müjdesini verdiğini o gün ifade etmiştik. Cumhurbaşkanımız "Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Üç ülke olarak fındıkla ilgili işbirliği çalışmalarını başlattık. Böylece önümüzdeki dönemde fındığın dünya piyasalarında hak ettiği değeri sürekli kılmak amacıyla önemli bir adım atmış olduk dediğini, ileriki dönemlerde fındığın dünya piyasasında önemli bir tüketim maddesi olacağını söylemiştik. Bunun ilk meyvesinin Ordu’da başlatılmış olmasının haklı gururunu yaşıyoruz diyerek, bu işbirliği ile birlikte fındığın dünya piyasasında önemli bir yere sahip olacağını, üreticilerimizin fındık fiyatı kaygısından çok, fındık bahçemi nasıl imar ederek, fındığının kalitesini ve üretimi nasıl daha verimli bir şekilde artırırım kaygısında olacağını belirtmiştik, Şimdi bunun meyvesini almaya başladık. İlk CHP den ses çıkmaya başladı neden acaba? Kimse yabancı firmaya bir yer arayışında veya yardımda bulunmamıştır böyle bir şeyde ilk tepki bizden geleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kanuni yolları sonuna kadar zorlar üreticimizi korumaya devam ederiz. yapılacak şey bellidir. Fındığı işleyen yerli firmalar bir olacak, iri olacak, diri olacak, kaliteli ürünlerle dünya pazarına fındığı kendisi pazarlayacak, yeni pazarlar bulacak, o zaman falanca firma değil de bizim yerli firmalarımızın milyar dolarlar kazanması işten bile değil. Bunun için iktidarımız sonuna kadar kapıları açmıştır. Yerli firmalarımız, Dışarıdan gelen firmalara kendi muhitini kaptırmayacak, kimseye suç bulmaya gerek yoktur” dedi. Haber: Furkan TOMAKİN

 

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false