Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ACİL ÇÖZÜM İSTENİYOR!

ACİL ÇÖZÜM İSTENİYOR!

Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu’nun görevini yerine getiremediğini belirten Milletvekili Gündoğdu, “Ordu İl Sağlık Müdürünün değiştirilmesi lazım” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Altaş TV’de Ordu’nun gündemini değerlendirdiği Ordu’yu Yönetenler programında Sağlık İl Müdürü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

“İL BAŞKANIMIZ EN AZ 5 KERE SAĞLIK İL MÜDÜRÜNÜ ARADI”

Perşembe ilçesinde saat 18.00’den sonra doktor olmaması ve Perşembelilerin sağlık hizmeti alabilmesi için bu saatten sonra Altınordu’ya gelmesini değerlendiren Gündoğdu, “Son günlerde sağlık alanında eksikler ve aksamalar var. Perşembe ilçesinde saat 18.00’den sonra doktor olmaması ile ilgili İl Başkanımız en az 5 kere Sağlık İl Müdürünü aradı. İl Müdürü ne hikmetse bir türlü bu problemi çözmedi. Oradan insanların sağlık hizmeti alması için Altınordu’ya gelmesi doğru değil. Gece de bu ilçemizde doktor olmalı.” Dedi.

 

 

“GEREKLİ OLAN 24 SAAT USULÜNE GÖRE ÇALIŞTIRMASI”

Çoğunlukla emeklilerin yaşadığı sakin şehir Perşembe’nin acil doktor sıkıntısını dile getiren AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Perşembe ilçemiz bizim en az 35 bin nüfusuyla büyük ilçelerimizden biridir. Genelde emekli insanların yaşadığı bir ilçedir. Oradan insanların atlayıp arabayla buraya gelmesi çok doğru değildir. Buradaki polikliniklerin de yoğunlaşmasını ortadan kaldırır. Yapması gerekli olan orayı 24 saat usulüne göre çalıştırması. Yani gece de orada nöbetçi doktoru olması Perşembe'deki vatandaşlarımızın istediği bu.” Dedi.

 

“BÜYÜK SIKINTILAR ÖNÜMÜZE GELMEYE BAŞLADI”

Hastanelerle ilgili büyük sıkıntıların geldiğini dile getiren Milletvekili Gündoğdu, “Şu anda ufak tefek değil büyük sıkıntılar önümüze gelmeye başladı. Hastanelerden sıkıntılar geliyor, Perşembe’de böyle bir sıkıntı var. Hastanelerde farklı sıkıntılar var. Yani doktorların buradan gittiği söyleniyor. Bunu toparlayacak olan Sağlık Bakanlığımızın atadığı Sağlık Müdürlüğü. Sağlık Müdürü iktidarla beraber çalışır, iktidarla çalışmayı bırakıp da başka bir yerde çalışmaya başlarsa o zaman zaten orada bir huzur olmaz.” Dedi.

 

“SORUN ÇÖZÜLMÜYORSA GEREKENİ YAPARIZ”

Ordu’da yoğun bakım yatak sayısının az olması nedeniyle yaşanan sorunları Sağlık İl Müdürü’nün çözmesi gerektiğini yada bildirmesi gerektiğini dile getiren Milletvekili Gündoğdu, “Bir önceki Sağlık İl Müdürü Devlet Hastanesine ek yoğun bakım ünitesi yapılabilmesi için bana geldi, bende Sağlık Bakanlığımızla bunun gerçekleşmesi için gerekli görüşmeleri sağladım ve kaynak aktarıldı. Oraya ek yoğun bakım ünitesi yapıldı. Şimdi Yoğun Bakım Ünitesi ile ilgili sorunlar geliyor. Gürgentepe İlçe Başkanımdan gelen şikayet var. Yoğun Bakımda yer olmadığı için koronavirüs hastası eve yollanıyor ve hayatını kaybediyor. Bunu Sağlık İl Müdürü çözecek. Böyle bir sıkıntı var bunu düzeltelim diyecek ama bize geldiği veya sorun bildirdiği yok. Yoğun Bakım yetersiz diye hiçbir bildirimi yok. Problemlerin çözülmesini bekliyoruz. Belli süre bakarız ve problemler çözülmüyorsa ne gerekiyorsa yaparız” diye konuştu.

 

 

HASTANELERDE DOKTORLAR HUZURSUZ

Sağlık İl Müdürlüğünün düzgün çalışması gerektiğini aksi takdirde huzursuzluğun artacağını kaydeden Gündoğdu, “ Hastanelerde doktorlar huzursuz. Koronavirüs döneminde sağlık çalışanlarımızın huzurlu çalışması lazım. Sağlık İl Müdürünün bunu sağlaması lazım. Soruna neşter vurması lazım. Hala vuramıyorsa o zaman burada bir sıkıntı var.” Diyerek Sağlık İl Müdürünün hastanelerde huzurlu bir ortam sağlayamadığını da açıkladı.

 

 

“ORDU İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞTİRİLMELİ”

Ordu’nun yoğun bakım hasta doluluk oranında ilk dörtte olmasını değerlendiren Milletvekili Gündoğdu, “Ordu'da sağlıkla ilgili ilk 4'te ise Ordu 750 bin nüfusu var Ordu'nun. O zaman sağlık ile ilgili bir sıkıntı var. Bu sıkıntının başında Sağlık Bakanımızın atadığı sağlık müdürü var. O zaman Sağlık Müdürünü gerekiyorsa değiştirmesi lazım. Başka yapacak bir şey yok. Sağlık bakanımızın söylediği ilk 4 de Ordu ili yoğun bakım hasta sayısı olarak en yüksek rakamları teşkil ediyorsa bununla ilgili çözüm bulacak olan mercie dediğiniz gibi 6 aydır sağlığı yöneten arkadaşımdı ama bunu yapamıyorsa bir arkadaş bırakacak gidecek. Bunun başka bir yolu yok, bir başka arkadaş gelecek.” Dedi.

 

KENDİ KAFASINA GÖRE İŞ YAPIYOR

Ordu İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu’nun kendi kafasına göre iş yaptığını açıklayan Milletvekili Gündoğdu, “Kurumlarda bir aksama olursa kurumların başındaki insanlar iktidarla çalışmayı bırakıp kendi kafalarına göre iş yapmaya başlarsa o zaman sıkıntı olur. Sen şimdi bunu yapmadığın takdirde problem yaşarız. Bir an önce yoğun bakım ünitesi problemini getirirsin benim önüme getirse ben bunu çözemedim desem haklı derim adama ama böyle bir şey de getirmemiş size.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu