Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI’NI KUTLADI

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI’NI KUTLADI

 

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nı kutladı.

Şube Başkanı Zengin, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“İnsanların hayata tutunma mücadelelerinde yanlarında olan acil sağlık hizmeti çalışanlarının fedakarlıklarını ölçecek bir şey yoktur. Bu fedakarca hizmet sırasında görev şehidi olan 112 çalışanlarımızı asla unutmuyoruz. Devletin emrinde millete hizmet için çıktıkları görevde hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Acil sağlık Hizmet çalışanlarının yoğun bir iş yüküne rağmen fedakârca hizmet yürütmektedir. Hizmetin acil olması, ölüm ve yaşama arasındaki ince çizgide bulunması nedeniyle nasıl stresli olduğu da aşikardır. Ağır şiddet ve darp olaylarının yaşandığı, ambulansların kurşunlandığı bir ortamda hizmet verdiklerini de düşündüğümüzde nasıl bir çalışma şartı olduğu ortadadır. Tüm bu fedakarca hizmet karşılığında ambulans kazalarında hayatını kaybeden arkadaşlarımız için görev şehitliğinin çok görülmesi kabul edilemezdir. Riskler ortadayken hala bu konuda adım atılmaması yanlıştır. Bir an önce bu durum düzenlenmelidir. Geçmiş yıllarda hayatını kaybetmiş arkadaşlarımızın da ailelerinin de faydalanacağı bir çalışma acilen yapılmalıdır. İstasyonlar görev dönüşlerinde hem dinlenmelerine imkan sağlayacak hem de görevi beklerken rahat edecekleri bir ortama kavuşturulmalıdır.

Zengin açıklamasının sonunda, “Türk Sağlık-Sen olarak bütün sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatı dileğiyle tüm acil sağlık hizmet çalışanlarının 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftasını kutluyoruz.”  Diyerek Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nı kutladı. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false