Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AKLLARA GELMEYEN PROJE!

AKLLARA GELMEYEN PROJE!

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, seçildiği günden beri Ordu için her alanda çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Ordu’yu dünyaya tanıtacak, kimsenin düşünmediği projesini açıkladı.

Fındık, kivi ve bal anlamında Ordu’nun Türkiye’de öne çıktığını vurgulayan Milletvekili Gündoğdu, bu üreticilere gereken desteğin verilmesi gerektiğini ifade etti. Milletvekili Gündoğdu, Ordu’nun bir sanayi bölgesi olmayan, fındık üreticilerinin, kivi üreticilerinin ve bal üreticilerinin olduğu bir ilçe olarak çiftçilerin de dertlerini ve sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

BUNLARA DESTEK OLMALIYIZ

Ordu’da üretim yapıp dünyaya açılmış bir çok firmanın destek beklediğine değinen Milletvekili Gündoğdu, “Ordu’dan dünyaya açılan bir marka haline gelmiş bir firma Aktaşlar Pide. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde uçaklarda Aktaşlar Pide’nin ürettiği ürünler oradaki müşterilere servis ediliyor. Hem övünç duyulacak bir şey, hem de ticari anlamda çok önemli bir şey. Ordu pidesi dünyanın çeşitli ülkelerine gidiyor. Bunlardan bir tanesi de Amerika Birleşik Devletleri. Biz bunlara destek olmalıyız. Ordu'da üretim yapıp dünyaya ürün satan birçok firmamız var.” Diyerek bu tür firmaların desteklenmesini istedi.

OSB’LER İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Altınordu, Fatsa ve Ünye Organize Sanayi Bölgeleri’nin sorunlarını gidermeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Milletvekili Gündoğdu, “O yüzden de Ordu ve Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ve üçüncüsü olan Ünye Organize Sanayisi ile ilgili çalışmalarımız var. Ünye Organize Sanayisi işimizi çözdük. Fatsa Organize Sanayisi’nde bir iki ufak sıkıntılar var. Ordu Organize Sanayisi ile ilgili bir takım problemler var. Geçtiğimiz günlerde oraya 1,5 trilyon bir para aktarttırdık. Bugün Fatsa Ticaret Odası’nı ziyaret ettim. Oradaki arkadaşlarla konuştum. Bakanımız söz verdi yardım edelim diye. Biz de geri kalan kısmını oradaki yerleri firmalara tahsis etmek koşuluyla çözeceğiz. Öyle bir formül ile çözeceğiz. Hem tarım alanında, hem sanayi alanında ne kadar daha fazla insan çalıştırabiliriz. İstanbul’a giden göçümüzü ne kadar geri getirebiliriz, bununla ilgili mücadele veriyoruz.” Diyerek Ordu’nun OSB konusundaki sıkıntılarını çözmeye gayret ettiklerini belirtti.

TURİZM İÇİN KALKINMA HAMLESİ

Ordu’nun turizm ile ilgili de kalkınma hamlesi yapması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Gündoğdu, Ordu Turizminin Ordu eski Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun bıraktığı noktadan daha üst noktaya taşınması gerektiğini söyledi. Milletvekili Gündoğdu, “Ordu Çambaşı’nda bir kayak merkezi var. O kayak merkezimiz bitirilmesi için ben şahsım 10 trilyon para gönderdim. Yalçın Topçu Bakanımız olduğu dönemde 5 trilyon daha sonradan da 5 trilyon gönderilerek oranın bitirilmesine vesile olduk.” Dedi. Bunların haricinde Perşembe, Korgan, Kumru, Akkuş ve Çambaşı yaylalarının da ilgi beklediğine değinen Milletvekili Gündoğdu, buraların altyapı ve yol problemlerinin çözülerek Ordu turizmine kazandırılması gerektiğini vurguladı.

HİÇ KİMSENİN AKLINA GELMEYEN PROJE

Milletvekili Gündoğdu, Ordu için düşündüğü çok önemli bir projesini de açıkladı. Milletvekili Gündoğdu, Ordu’nun yerel basın adına önemli bir merkez olduğuna değinerek, “Ordu Osmanlı’dan itibaren yerel basın adına çok ciddi hizmetlerde bulunmuştur. Yerel Basın açısından bana göre Ordu kahraman. Benim projem olan Bilal köyden’in oradaki köyde çıkan gazete olan Bilal Köyden’in Uzunisa’daki evinin müze haline getirilmesi. Hiç kimsenin aklına gelmeyen Türkiye'de hiç kimsenin düşünmediği ve tahtadan yaptığı matbaa var. O matbaayı da tekrar oraya kazandırarak orayı turizme açmalıyız. Ben bu konu ile ilgili girişimde bulunacağım. Ben kendime bu konuyu dert edindim. Açık hava müzesi var ama o yeterli değil. “ dedi.

DÜNYA’YA SÖZ SÖYLÜYOR

Ordu’nun yerel basın adına çok önemli hamleler yaptığına değinen Milletvekili Gündoğdu, “Biz yerel basın adına Ordu da çok büyük hamleler yapmışız. Ali Rıza Gürsoy'un kurduğu gazete var. Ali Rıza Gürsoy, Cumhuriyetin ilk yıllarında kuruyorlar bu gazeteyi. Çok güzel bir şekilde o gazete ses getiren bir gazete oluyor. Güzel Ordu Gazetesi, Bilal köyden o gazete ile dünyaya söz söylüyor. Yaptığı haberlerin hepsi Türkiye’nin gündemine oturuyor.” Diyerek Ordu’yu bu anlamda da tanıtacaklarını söyledi. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false