Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

ALTINORDU’DAN BAŞARILI PANDEMİ KARNESİ

ALTINORDU’DAN BAŞARILI PANDEMİ KARNESİ

Gerçekleştirilen Meclis toplantısında Altınordu Belediyesi’nin başarılı Pandemi Karnesini açıklayan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Covid-19 salgını dolayısıyla ekiplerin 7/24 sahada etkin bir mücadele verdiğini ve çok önemli işlere imza attıklarını dile getirdi.

Vatandaşın sağlığını korumak için adeta seferberlik başlattıklarının altını çizen Başkan Tören, “Altınordu’lu hemşehrilerimizin sağlığını korumak adına şehir genelinde hızlı bir şekilde hijyen ve dezenfeksiyon seferberliği başlattık. Öncelikle koronavirüs salgınına karşı en etkili çözüm yollarından birisi olan hijyen konusunda ekiplerimizle beraber 7/24 sahada kesintisiz özverili bir çalışma yürüttük. Pandemi sürecinin başladığı günden bugüne halkımıza; 1 milyondan fazla tıbbi maskeyi, 5.000 hijyen paketini, ayrıca 92 mahalle muhtarımıza 50 bin maskeyi ücretsiz ulaştırdık. Dağıttığımız tıbbi maskelerin bir kısmını gönüllülerle iş birliği içerisinde bir kısmını ise özel sektör iş birliği ile ürettik. Ayrıca bu zorlu süreçte gönüllülerle iş birliği halinde ürettiğimiz 3 bin adet siper maskeyi, halkımızın sağlığı için cansiperane çalışan sağlık çalışanlarımıza, emniyet güçlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarına, halkla sık temas eden işyeri sahiplerine ve hatta seyyar esnafımıza, dağıttık.

“10 BİNDEN FAZLA ARACI DEZENFEKTE ETTİK”

Pandemi sürecinde 10 Binden fazla aracın dezenfekte edildiğini açıklayan Başkan Tören, “Dezenfekte Çalışmalarımız Çerçevesinde ise başta şehrimizde bulunan tüm hastaneler, eczaneler, okullar, ibadethaneler, toplu yaşam alanları ve toplu konutlar olmak üzere 894 noktada 300 bin metrekare alanı dezenfekte ettik. Bunun yanında 10 binden fazla kamuya ait ve hemşehrilerimizin özel aracını gerek toplu dezenfektelerle gerekse pandemi boyunca sahilde kurduğumuz Araç dezenfekte istasyonumuzda dezenfekte edip steril hale getirdik.” Dedi.

“24 CADDE 1342 SOKAKTA 63 BİN METRE SOKAK VE CADDE DEZENFEKTE EDİLDİ”

 Yine Pandemi sürecinde sokak temizliğine ayrı önem gösterdiklerini belirten Başkan Tören, “Ayrıca mesai arkadaşlarım olan emekçilerimizin 7/24 kesintisiz sürdürdükleri özverili çalışmalarıyla şehrimizin 22 merkez mahallesinde 24 cadde ve 1342 sokağında 63.000 metre sokak yıkaması ve dezenfektesi gerçekleştirildi. Şehrimizin temizliği hemşehrilerimizin sağlığı ve huzuru için gece gündüz demeden özveriyle hizmet eden çalışma arkadaşlarım emekçilerimize şehrimiz ve hemşehrilerimiz adına küçük bir teşekkür nişanesi olarak yine öz kaynaklarımızla 1000’er TL ikramiye verdik.” Dedi.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Bu süreçte sokak hayvanlarının unutulmadığını da ifade eden Başkan Tören, “Biz bu şehirde yaşayan her canı kendimize emanet bilen anlayışımızla sadece insanlarımızı değil sokaklarımızı paylaştığımız sevimli dostlarımızı da bu zorlu süreçte hiç yalnız bırakmadık. Ordu’da bir ilk olarak sokak kedileri için şehrin muhtelif yerlerinde korunaklı Kedi Evleri oluşturulmuştur. Kedi evlerine mama ve su bırakılmasının yanında Sokak hayvanlarını yemleme ve besleme çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir.” Dedi.

VATANDAŞLARA HİJYEN PAKETİ

Vatandaşlara hijyen paketi dağıttıklarını da açıklayan Başkan Tören, “Bu süreçte ayrıca şehrimizin sokak ve caddeleriyle pazaryerlerinde halkımıza eldiven, maske ve kolonyadan oluşan hijyen paketi dağıttık. Kamuoyu bilgilendirme faaliyeti sürdüren basın çalışanlarına da ayrıca hijyen paketi dağıtımı yaptık. Yeni normale geçişle birlikte faaliyetlerine tekrar başlayan berberler, kuaförler, güzellik salonları ve kıraathaneler ile çay ocakları sil baştan dezenfekte edilip işletme sahiplerine vefa sosyal destek grubu aracılığıyla hijyen paketleri ulaştırdık.” Dedi.

“4 BİNDEN FAZLA HASTA VE HASTA YAKININA ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLANDI"

Hasta yakınlarına ulaşım desteğinin de sağlandığını söyleyen Başkan Tören, “Altınordu Belediyesi olarak Koronavirüs salgını kapsamında tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının özel ekipler tarafından dezenfekte edilen araçlarla 4 binden fazla hemşehrimizin faydalanmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİCİMİZİN, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN VE KİMSESİZLERİN YANINDA OLDUK”

Salgının sosyal ve ekonomik risklerini en aza indirgemek amacıyla birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Tören, “Altınordu belediyesi olarak şehrimizde bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engellemek için yürüttüğümüz çalışmalar yanında üretimi, ticareti, istihdamı, ekonomiyi canlı tutmak için de birçok çalışmayı hayata geçirdik. Altınordu Belediyesi olarak yerli üretimi desteklemek ve üretimin devamını sağlamak amacıyla bir çalışmayı hayata geçirdik. Belediyemizin yan tarafında haftada bir gün kurulan ‘Geleneksel Doğal Köy Pazarı’nda ürettiklerini satmak için gelen, özellikle kadın üreticilerimizin bu durumdan etkilendiğini görünce belediye olarak bir karar aldık. Aldığımız kararla ‘Geleneksel Doğal Köy Pazarı’na kayıtlı olan 130 üretici köylümüzün ürettikleri ürünleri kapılarına giderek bedelini ödeyip satın aldık ve aldığımız ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıttık.” Dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 20 BİN GIDA PAKETİ 100 BİN SICAK YEMEK ULAŞTIRDIK”

İhtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırdıklarının altını çizen Başkan Tören, “Belediyemiz tarafından Vefa sosyal destek grubu yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız koordinesinde 20 Bin gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdik. Yine bu döneme denk gelen Ramazan ayında kalabalık iftar sofralarında bir araya gelemediğimiz hemşehrilerimizle kurduğumuz gönül köprüleriyle bir araya gelmeyi sürdürdük. Bu kapsamda evlerinde yalnız yaşayan ihtiyaçlarını giderecek kimsesi bulunmayan 65 yaş ve üstü büyüklerimiz ile engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek servisiyle 100 bin yemek ulaştırdık. Aynı hizmetimizi gece sahur yemekleri için de sürdürdük.

Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız koordinesinde oluşturulan Altınordu Vefa Sosyal Destek Grubunda Belediyemiz 50 personel ve görevlendirdiği araçlarla lojistik destek vermekte olup vatandaşlarımızdan gelen tüm çağrılar belediyemiz personeli tarafından insana hizmet ve hürmet eden belediyecilik anlayışı doğrultusunda büyük bir özenle yürüttük” açıklamasında bulundu.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ UNUTMADIK”

Pandemi sürecince birçok kültürel faaliyete imza attıklarına dikkat çeken Başkan Tören, “Zorlu pandemi sürecinde hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı için zamanının büyük kısmın evlerinde geçirmek durumunda kalan hemşehrilerimizin moral ve motivasyonunu yükseltmek ve geleceğe dair umutlarını diri tutmak amacıyla hem milli günlerimizde hem de inanç değerlerimiz olan dini gün ve gecelerde milli ve manevi coşkunun tüm şehre yayılmasını sağladık. Bu kapsamda 100. yılını idrak ettiğimiz TBMM’nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediğimiz etkinlikle bayram coşkusunu Altınordu’daki tüm evlere taşıdık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da aynı heyecan ve aynı coşkuyla çeşitli etkinliklerle ev ev şehrimize yaydık. İstanbul’un Fethini de ruhuna uygun bir şekilde ihya ettik. Bunun yanında inancımızın kutsallarından olan ve halkımızın büyük önem verdiği dini gecelerde evlerinde bekleyen vatandaşlarımızın kapıların götürdüğümüz etkinliklerle hem manevi hazzın yaşanmasına hem de birlikte bu güzel gün ve gecelerin temsil ettiği değerlerin toplumun bir kez daha dikkatlerine sunulmasına vesile olduk” diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı