Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

“ARALIK’TA 3O LİRA!”

“ARALIK’TA 3O LİRA!”

 

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile Youtube kanalından fındık hakkında konuşarak fındık üzerine oynanan oyunları açıkladılar.

 

OYUNLAR TEKRAR SAHNEDE

Resmi rekolte çalışmalarının dün bittiğini belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, rekolte çalışma grubunda çalışan Ziraat odalarını temsil edenlerden aldığı bilgilere göre rekoltede geçen seneye göre ciddi oranda bir düşüşün olacağını belirtti. Başkan Akça, her seneki oyunların tekrar sahneye koyulduğuna dikkat çekerek fındık tekelcilerinin serbest piyasadaki oyunları her sene yaptıklarına dikkat çekti.

 

“FINDIK İLE ALAKALI TALEPLERİMİZİ İLETTİK”

Fındık konusundaki ilettikleri talepleri açıklayan Başkan Akça, “Bu sene de taban fiyatın üreticiyi memnun edecek bir fiyat olmasını bekliyorum, talep ettik. En son açıklamada 24 TL olarak taban fiyat belirlenmesini ve açıklanmasını talep ettik. Bu bağlamda TMO’nun da sezonun başından sonuna kadar piyasada olması ile alakalı taleplerimizi ilettik. Dolayısıyla biz burada bu sene de yetkililerden bu konuda üreticilerine sahip çıkmasını, sanayiciye, ihracatçıyı da sahip çıkması istiyorum.” Dedi.

 

TMO’nun 24 Liradan taban fiyat açıklaması halinde Aralık ayında fındığın 30 Lirayı bulacağını açıklayan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Üreticimiz bu sene fındık satmayacak. Tüccarlar, İtalyan Firması ve tezgah kuranlar hayal kırıklığı yaşayacak. Herkes köye yerleşti ve fındığını hemen indirmeyecek. Tezgah kuranlar alivre satışlarını karşılayamayacak.” Dedi.

 

Üreticiyi de uyaran Milletvekili Enginyurt, “Üreticilerimizi bu konuda uyarıyorum. Fındık ta bu sene çok bir rekolte yok. Bunlar fındığa muhtaçlar. TMO piyasaya girsin. Geçen sene aldığı kadar alsın, yeter.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 

 

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı