Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AYASOFYA SEÇİM MALZEMESİDİR

AYASOFYA SEÇİM MALZEMESİDİR

 

 

İYİ Parti Altınordu İlçe Başkanlığı Eğitim Kültür Sanat Politikaları Başkan Vekili Okan Sadri Engin, Ayasofya’nın Türkiye gündemine yeniden getirilmesi hakkında görüşlerini bildirdi.

Ayasofya’nın genelde 2000’li yıllarda siyasi olarak iktidar tarafından kullanılmaya başlandığına değinen Başkan Vekili Okan Sadri Engin, “Bir bakıma haklılarda. Çünkü AYASOFYA’nın cami yapılması için hükümete sürekli bir talep var. Defalarca Yargıtay’a giden bir durum var Ayasofya ile ilgili. 2005 yılında, bakanlar kurulunun 1934 yılında aldığı kararın fesh edilmesi talebini Danıştay red etti. 2018 de de Anayasa Mahkemesi bu talepleri red etti.” dedi.

Hükümetin bu süreci kullanarak her seçim zamanında bu konuyu dile getirdiğini açıklayan Başkan Vekili Engin, “Yargı yetkiyi Cumhurbaşkanının kararına bırakırken hala tek bir imza ile çözülebilecek bir meselenin ne amaçla uzatıldığı yada neyi kamufle etmek için gündeme sokulduğu bilinmemekle beraber, Ayasofya açılışının 2023 yılına kalacağına yada baskın bir erken seçim için kullanılacağına inanıyoruz.” Dedi.

Mesele namaz kılmaksa zaten namaz kılındığına değinen Başkan Vekili Engin, “Ama unutmamanız gereken bir durum daha var… Ayasofya’yı insanlığın ortak mirasının bir parçası haline de getirmedikten sonra ne anlamı var cami olmasının ? Neye göre nasıl camiye çevirmeyi düşünüyorsunuz ? Mesele namaz kılınması ise zaten orada yıllardır görevli imamlar tarafından ibadetlerin yapılmasına izin veriliyor. Diyanetin imam atadığı yer zaten cami olarak kabul görmüştür.” Dedi.

Gündeme ekonomik istikrarın getirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Vekili Engin, “Gündemimize, ekonomik istikrar dedikleri her şeyin aslında ekonomik istikrarsızlık olduğu gerçeğini alalım. Yapay ekonomi gündemlerinden kimseye fayda gelmez.” Dedi.

Ülkenin eğitim, kültür ve sanat politikalarının tartışılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Vekili Engin, “Ülkenin eğitim kültür sanat politikalarının durumunu tartışalım. Eğer 18 yılda eğitim kültür ve sanat politikalarına yatırım yapsaydınız bugün eğitimli ve kültürel donanımı yüksek bir nesil yetiştirecektiniz. İşte z kuşağı dediğiniz gençlik her şeyin farkına varmış durumda ve bugün ‘Oy Moy Yok!’ diyerek karşınıza çıkmış ve onlara vermediklerinizin onlardan aldıklarınızın hesabını sormuş durumda.” Dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı