Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“BAHÇELERDE HASADA BAŞLADIK”

“BAHÇELERDE HASADA BAŞLADIK”

Altınordu Ziraat Odası olarak bakımlarını üstlendikleri fındık bahçelerinde hasada başladıklarını belirten Başkan Akça, yapılan bakımlarla birlikte ürünün kalitesinin ve miktarının arttığını vurguladı.

“ÜÇTE BİRE ANLAŞTIK”

Bakımlarını üstlendikleri bahçelerde hasat yaptıklarını belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Altınordu Ziraat Odası olarak sezonun başında üç beş tane köyümüzde, mahallemizde üreticilerle anlaşarak üçte bir tabir ettiğimiz sistemle fındık bahçelerinin bakımını beslenmesini üstlenmiştik ve bu üstlendiğimiz bahçelerden birindeyiz. Ordu'nun Saraycık Mahallesi’de fındık bahçesindeyiz. Aldığımız, bakımını yaptığımız fındık bahçesindeyiz, fındıkları topluyoruz.” Dedi.

“VERİM VE KALİTE ARTTI”

Verim ve kalitenin arttığına dikkat çeken Başkan Akça, “Hakikaten bu sene fındık mahsulü fena değil, öyle görünüyor. Arkadaşlarımızın da burada çok büyük katkısı var, fındık bahçesindeki bu oluşumun sağlanmasında. Dolayısıyla buradan da verim ve kalitenin, hakikaten bakım olduğu zaman, besleme olduğu zaman, ne kadar güzel olduğunu, nasıl olduğunu da hep beraber görüyoruz, şahit oluyoruz.” Dedi.

 

“ARTTIRARAK GELİŞTİRECEĞİZ”

Gelecek senelerde bu uygulamayı arttırarak geliştireceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Akça, “Bundan sonraki senelerde de bu uygulamalarımızı çoğaltarak Ordu ilinde Altınordu ilçesinde fındık veriminin, kalitesinin artırılması ile alakalı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu seneki mahsulü topluyoruz. Oluşan çotanaklarla hakikaten güzel bir verim gerçekleşmiş. Arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Bakarsanız bağ oluyor, bakmazsanız dağ oluyor, atasözü de burada gözüküyor.” Dedi.

 

“DALLAR VERİMLİ VE KALİTELİ”

Dalların verimli ve kaliteli olduğunu da vurgulayan Başkan Akça, “Baktığımız, gördüğümüz dalların ne kadar verimli olduğunu, ne kadar kaliteli fındık oluştuğuna şahit oluyoruz. Batman’dan gelen kardeşlerimizle beraber mahallemizde fındık hasadı yapıyoruz. Yere dökülen ürünlerimizi toplayıp çuvala koyma zamanı. Hep beraber ortaklaşa hasadı gerçekleştiriyoruz.” Dedi.  Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli