Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAŞARI HİKÂYESİ YAZIYOR!

BAŞARI HİKÂYESİ YAZIYOR!

BAŞARI HİKÂYESİ YAZIYOR!

 

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Ordu genelinde, tüm kamu, özel hastanelerimizde ve aile sağlığı merkezlerimizde, ilçe sağlık müdürlüklerimiz ve toplum sağlığı merkezlerimizde aşılama çalışmaları yürütülmektedir” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Koronavirüsle mücadelenin en etkin yolu olan aşılamada Ordu ili yaptığı çalışmalar ile adeta büyük bir başarı hikâyesi yazıyor” diye konuştu.

İlimizin yüzde 82.3 ile aşılama oranı ile Türkiye birincisi olduğundan bahseden Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Ordu genelinde, tüm kamu ve özel hastanelerimizde ve aile sağlığı merkezlerimizde, ilçe sağlık müdürlüklerimiz ve toplum sağlığı merkezlerimizde aşılama çalışmaları yürütülmektedir. Aşılama çalışmaları başladığında, aşılamada, hedef nüfus bazında en çok aşı yapan il olmayı kendimize hedef olarak belirleyip, Ordu'nun coğrafi yapısını da göz önünde bulundurarak bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik önlemler almıştık. Bunu da başardık. Hangi önlemi alırsanız alın, sağlık sektöründe asıl olan insandır. Pandemi döneminin her anında, aşılama çalışmalarında, tedbirler konusunda yürütülen farkındalık çalışmalarında, filyasyon çalışmalarında, hastane hizmetlerinde, covid-19 acil servislerinde, yoğun bakımlarda, laboratuvar hizmetlerinde, temizlik hizmetlerinde, her alanda görev yapan herkesin bu başarıda ciddi bir emeği var. Ordu İl Sağlık Müdürlüğü olarak öncelikle insanların yoğun olarak bulunduğu meydanlarda, sahil bantlarında, mahalle ve köylerde mobil aşı hizmeti verdik. Üretimde devamlılığı sağlamak adına, şehrimizin göz bebeği sanayi kuruluşları ve fabrikalarda yerinde aşı hizmeti verdik. Yayla ve fındık sezonu başladığında, yaylalara ve fındık bahçelerine kadar giderek vatandaşlarımıza ulaştık ve aşıladık. Mevsimlik tarım işçileri ilimize gelir gelmez, aşı olmayanları tespit edip, aşıladık. Evde sağlık hizmetleri kapsamında evde bakımını üstlendiğimiz vatandaşlarımızı ikametlerinde aşıladık. Aşının önemine dair, sosyal medya, yerel ve ulusal basında farkındalık çalışmaları yaptık." Dedi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı