Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

“BEDENLERİMİZ DEĞİL, GÖNÜLLERİMİZ KUCAKLAŞACAK” 

“BEDENLERİMİZ DEĞİL, GÖNÜLLERİMİZ KUCAKLAŞACAK” 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında bayramların gönüllerin buluşması kadar hasretlerin de sona ermesi için beklenen özel günler olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, “Dünya genelinde yaşanan salgın hasretle kucaklaşmamıza engel olmaktadır. Ancak biz bu bayramda bedenlerimiz ile değil, gönüllerimizle kucaklaşacağız” dedi.

Başkan Güler, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Yüce dinimizin rahmet, merhamet ve bereket ayı olarak nitelediği mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak milletçe bir bayrama daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar toplumsal barış için sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz için mükemmel bir vesile, eşsiz bir fırsattır.

Toplum olarak yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bu özel günleri; insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bayramlar gönüllerin buluşması kadar hasretlerin de sona ermesi için beklenen özel günlerdir. Ancak dünya genelinde yaşanan olumsuz sağlık koşulları ve salgın maalesef hasretle kucaklaşmamıza, bir araya gelerek aynı sofradan yememize, aynı çaydan içerek muhabbetimizi derinleştirmemize mani olmaktadır. Ancak biz bu bayramda bedenlerimizle değil, gönüllerimizle kucaklaşacağız.

İnanıyorum ki her bir annenin, her bir eşin, her bir evladın hakkı ve arzusu olan bir arada olma beklentimizi en kısa sürede gerçekleştirir, hem ruhen hem de bedenen sosyal hayatımızı geçmişte olduğu gibi gelecekte de daim eyleriz.

Yaşanan bu zorlu günlerin ardından milli ve manevi değerlerimize daha çok sahip çıkarak hayatımızda sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kılarsak inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız.

Tekrar hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle siz değerli hemşerilerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyor, değişik coğrafyalarda darda, zulüm ve baskı altında kalan bütün insanların bir an evvel barışa, huzura ve sağlıklı günlere kavuşmalarını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false