Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

BEKLENEN SEVİYELERDE DEĞİL!

BEKLENEN SEVİYELERDE DEĞİL!

BEKLENTİYİ KARŞILAMIYOR!

Fındık fiyatının 23 lira seviyelerinde seyrettiğini söyleyen TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, fındık fiyatındaki bu artışın beklenen seviyelere ulaşmadığını belirtti.

Fındık fiyatlarındaki artışın fındık üreticisinin beklentisini karşılamadığını da sözlerine ekleyen Başkan Soydan, bu fiyatlar karşısında üreticinin pazara istenen fındığı indirmediğini söyledi.

Fındıkta yaşanan don olayı hakkında açıklamalarda da bulunan Başkan Soydan, fındıkta zararın ciddi boyutlarda olduğunu belirterek bu zararın fındık rekoltesini de etkileyeceğini vurguladı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Don olduğu tarihlerde hasar tespit çalışmalarına başlandığının altını çizen Başkan Soydan, fındığın ciddi oranda dondan etkilendiğini vurguladı. Başkan Soydan, “Çiftçiler zarardan dolayı taleplerini bildirdiler. TARSİM’in eksperleri şuan alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Aldığımız bilgilere göre 200 metreden 500 metre rakımlara kadar %30-90 civarlarına kadar zararın olduğu gözüküyor. Bu zararı kimsenin görmemesi mümkün değil.” diyerek açıkladı.

ZARAR CİDDİ BOYUTTA

Zararın ciddi boyutta olduğunu açıklayan Başkan Soydan, “Özellikle İkizce bölgemizden Kabadüz bölgemize kadar ve hatta Giresun'un Piraziz Bulancak gibi ilçelerinde de zararın ciddi boyutta olduğu gözüküyor. Bu zarar önümüzdeki hasat döneminde fındık rekoltesini de önemli ölçüde etkileyecektir. Tabiki önümüzde çok süreç var. Temennimiz bundan sonra bir zarar görmeden fındığımızın hasadını yapmak.” dedi. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false