Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

BELİRLENİYOR!

BELİRLENİYOR!

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekilliği için Ordu’dan seçilecek 6 milletvekilliği için AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Demokrat Parti ve Memleket Partisi’nden toplam 167 aday adayı başvuru yaptı.

Ordu Milletvekilliği için AK Parti’den 84, İYİ Parti’den 22, CHP’den 20, MHP’den 18, Saadet Partisi’nden 6, DEVA’dan 6, Demokrat Parti’den 5, Memleket Partisi’nden 6 aday adayı başvuru yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibinde yer alarak Mecliste Ordu’yu 28. Dönem Milletvekilliğinde temsil etmek için 84 aday adayı Ordu’dan başvuru yaptı. AK Parti’de, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için kurulan mülakat komisyonları, milletvekili adaylarının belirlenmesi çalışmalarına geçildi. 

İlimizde 25 Mart 2023 Cumartesi günü yapılan temayül yoklamasının ardından 81 ilde, 6 bin 25 aday için yapılan temayül yoklaması sonrası komisyon görüşmelerine geçildi. AK Parti Ordu’da 84 Milletvekili aday adayı için yapılan İl Teşkilatları temayül yoklamasının ardından Genel Merkezde oluşturulan komisyon tarafından birebir mülakata tabi olacak.

BELİRLEMEYE ÇALIŞIYOR

Aday adayları ile mülakat yapmak üzere AK Parti Genel Merkezi 14 komisyon kurdu. Tecrübeli isimlerin başkanlığında kurulan komisyonlarda görevlendirilen komisyon üyeleri, illerden aday adaylığı başvurusunda bulunanlar ile yüz yüze görüşerek mülakat yapacak. Ordu’da 84 aday adayından 12 kişi belirlenerek bir üst kurula götürülecek.

Üst komisyon da Yüksek Seçim Kuruluna verilecek olan aday listelerini belirleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak. 7 nolu Komisyon Başkanlığını Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur yapacak.

NİHAİ KARAR CUMHURBAŞKANININ BAŞKANLIĞINDAKİ ÜST KOMİSYONCA VERİLECEK

Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 11 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak. Nihai milletvekili aday listeleri 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek. AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.

DİĞER PARTİLERDE İSE DURUM ŞÖYLE;

CHP’NİN ORDU’DAN 20 ADAY ADAYI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ordu’da 27. Dönem Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel ile milletvekilliğinde temsil noktasında yer alırken; 28. Dönem için 20 aday adayı başvuru yaptı. 

TBMM'de 134 milletvekili ile Cumhuriyet Halk Partisi’ne Ordu’dan başvuru yapan 20 aday adayı oldu. 

MHP’NİN ADAY ADAYI SAYISI 18 

20 Şubat 2018 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) ile Cumhur İttifakı kuran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise Ordu’dan 18 aday adayı ile milletvekilliği koltuğuna talip oldu. 

İYİ PARTİ ADAY ADAYI SAYISI 22

25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi parti olan İYİ Parti’den ise 22 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı.

SAADET PARTİSİ’NDEN 6 ADAY ADAYI

20 Temmuz 2001 tarihinde Necmettin Erbakan liderliğinde kurulan Saadet Partisi’nin bugün Genel Başkanı olan Temel Karamollaoğlu, 6’lı masada yer alarak Millet İttifakı oluşturdu. 

TBMM'de 1 milletvekili ile temsil edilen Saadet Partisi’ne ise Ordu’dan 6 aday adayı başvuru yaptı. 

DEVA PARTİSİ’NDEN 6 ADAY ADAYI BAŞVURDU 

9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan liderliğinde Demokrasi ve Atılım Partisi adıyla kurulan siyasi parti TBMM'de 1 milletvekili ile temsil ediliyor. 

DP’DEN 5 ADAY ADAYI BAŞVURDU

27 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Gültekin Uysal. 

TBMM'de 2 milletvekili ile temsil edilen partiye Ordu’dan 5 isim, milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. 

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN 6 ADAY ADAYI 

17 Mayıs 2021 tarihinde Muharrem İnce liderliğinde kurulan Memleket Partisi’nde 100 bin imzayı toplayan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı oldu. 

Memleket Partisi’nden 28. Dönem Milletvekili seçilip mecliste yer almak için Ordu’dan 6 aday adayı başvuru yaptı. 

Aday adaylığı başvuruları tamamlanan CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Demokrat Parti ve Memleket Partisinde de aday belirleme çalışmaları sürüyor. 

Özel Haber: Sümeyye ŞAHİN

 

 

 



  • Cumartesi 19.3 ° / 10.3 ° false
  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false
  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli