Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

BİZİ, ‘BİZDE YOK’ MANTIĞI YAKTI!

BİZİ, ‘BİZDE YOK’ MANTIĞI YAKTI!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Unutulmamalıdır ki; kokarca ile yapılacak ve en iyi sonuç alınacak mücadele ”Kışlak” mücadelesidir” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, kahverengi kokarcanın yayılımının ve bu zararın artmasının en büyük sebebinin “bizde yok” mantığıyla gerekli müdahalenin yapılmamasından kaynaklandığını söyledi.

Başkan Akça, “Kokarcaya dair; Bilindiği üzere kokarca 300’e yakın meyve ve sebzeye zarar veren, üremesi ve hareket kabiliyeti çok yüksek bir tarım zararlısıdır.

Kokarca ilimizde geçen sene zararlarını göstermeye başlamış olup günden bu güne bizim bölgemizde yok demeyip muhakkak etkin ve planlı bir mücadele yapılması gerektiğini her defasında en yüksek sesle duyurmaya ve üreticilerimizi uyarmaya çalışmıştık.

Bugün gelinen nokta ise geçen seneden daha çok alana yayılmış ve ürüne büyük zararlar vermiş durumdadır. Bu yayılımın ve bu zararın artmasının en büyük sebebi ise bizde yok mantığıyla gerekli müdahaleyi yapmamamızdır.

Zararın neresinden dönersek kardır deyip bu sene topyekûn mücadele etmemiz önümüzdeki seneleri kurtaracak ve yayılmasını en aza indirecektir.

Bu seneki mücadele kışlaklarda çok etkin olarak yapılmalıdır. Kışlak mücadelesi için ziraat odaları olarak yaptığımız çalışmalar müthiş sonuçlar vermektedir.

Bu mücadeleyi deneyimli kurumlar (Tarım İl ve İlçe müdürlükleri, yerel yönetimler, ziraat odaları) ile birlikte koordineli olarak yaparsak çok daha başarılı sonuçlar alınacağı yaptığımız çalışmalar ile sabittir.

Unutulmamalıdır ki; kokarca ile yapılacak ve en iyi sonuç alınacak mücadele ”Kışlak” mücadelesidir.

Ziraat Odaları olarak bizler her türlü yardıma ve birlikte mücadeleye varız, yeter ki bize inanın” ifadelerine yer verdi.

Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Pazartesi 24.8 ° / 17.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 23.2 ° / 16.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 23.6 ° / 16.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı