Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CAMİLER, CUMAYA HAZIR!

CAMİLER, CUMAYA HAZIR!

 

Pandemi süresince kapalı olan camilerin İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeyle 29 Mayıs tarihi itibariyle açılacağının belirtilmesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi harekete geçti.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ 19 İLÇEDE

Salgının görülmeye başlamasından bu yana düzenli olarak halkın yoğun olduğu alanlarda dezenfekte çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, yayınlanan genelgeyle açılacağı belirtilen camilerin iç bölümlerinde dezenfekte, avlularında da yıkama çalışması gerçekleştirdi. Aynı zamanda ekipler, sosyal mesafenin korunarak ibadetlerin yapılacağı camilere el dezenfektanı dispanserleri de yerleştirdi. 19 ilçede sürdürülen dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında Altınordu ilçesinde 34, Fatsa ilçesinde 21 ve Ünye ilçesinde bulunan 15 adet camii ve mescidin dezenfeksiyon işlemleri tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yapılan çalışmalarla hijyen koşullarının sağlandığı camilerde düzenli olarak dezenfekte ve yıkama çalışmalarına devam edecek.

“HİJYEN KOŞULLARI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ”

Dezenfekte edilip yıkama işlemleri gerçekleştirilen camilerde sosyal mesafe kurallarına uyarak ibadetlerin gerçekleştirilebileceğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Salgın sürecinde ilimizde titiz bir çalışma gerçekleştirdik. Dezenfekte etmediğimiz alan, tedbir almadığımız mekân bırakmadık. Caddeleri, sokakları, kamu kurumlarını, ibadethaneleri vb. bir çok alanda dezenfekte çalışmalarımızı düzenli olarak yürüttük. Normalleşme sürecine girerken de çalışmalarımızı aynı titizlikle yürütmeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinde kapalı olan camilerimizin 29 Mayıs tarihi itibariyle açılmasıyla birlikte de bazı açılacak olan camilerimizde dezenfekte ve yıkama çalışması yapıyoruz. Aynı zamanda el dezenfektanı dispanserlerini de camilerimize yerleştirdik. İbadetlere kısa süreliğine kapatılan camilerimizde hijyen koşulları için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de açık olacak camilerimizde aynı çalışmaları yapmayı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız sosyal mesafe kurallarına riayet ederek ibadetlerini buralarda gerçekleştirebilirler. Rehavete kapılmadan belirlenen kurallara uyarsak, bu süreci daha hızlı bir şekilde bitirmiş olacağız” dedi.

ALTINORDU’DAN CAMİLERE DETAYLI TEMİZLİK

Pandemi sürecinin başında şehrimizde bulunan tüm ibadethaneleri dezenfekte eden Altınordu Belediyesi camilerde ibadetin yeniden başlaması öncesi Cuma namazı kılınacak camileri ve bahçelerini sil baştan yeniden temizliğini yapıp dezenfekte ediyor.

Altınordu Belediyesi ekipleri pandemi sürecinde toplu ibadetlere kapatılan ve 29 Mayıs Cuma günü sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde cami bahçelerinde eda edilecek olan ilk Cuma Namazı öncesi şehrimizde Cuma namazı kılınmak üzere belirlenen camiler ve cami bahçelerinde detaylı temizlik ve dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ekipler, ayrıca ibadethanelerin iç kısımlarında bulunan hasır ve halıları da özel solisyonlarla dezenfekte ederek hijyenik hale getiriyor. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı