Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CAMİNİN CAZİBESİNİ ARTIRACAK

CAMİNİN CAZİBESİNİ ARTIRACAK

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında restore edilerek ibadete açılan Laleli Çivisiz Camii’nde çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Caminin ihtiyaçlarına cevap verecek olan çevre düzenleme projesi kapsamında çeşitli peyzaj ve dinlenme alanları oluşturulacak. Yürüyüş yolları, oturma grupları, çardak, otopark, sert zemin düzenlemesi, aydınlatmalar ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte tarihi caminin cazibesini artıracak çalışmalar hayata geçirilecek.

 

“ÇALIŞMALAR YAZA KADAR TAMAMLANACAK”

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz, “1560-1600 yılları arasında tamamen ahşap kullanılarak inşa edilen tarihi Laleli Camii’nde çevre düzenleme çalışmasına başladık. İmar ve Şehircilik Dairesi olarak tarihi yapıları aslına uygun restore ederek geleceğe kazandırmakla kalmıyor, çevresel düzenlemelerini de yaparak yapıların tarihi değerine yakışır bir görünüm kazanmalarını sağlıyoruz. Bu anlamda ilimiz ve İkizce ilçemiz için önemli bir değer olan Laleli Çivisiz Camii’nin çevre düzenleme çalışmalarını hızlandırdık. Kazı çalışmaları devam ediyor. İnşallah yaz mevsimine kadar çalışmaları tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi. Haber: Cemil ORDU

 

 

 

 

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false