Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CANIMIZ GİTTİ!

CANIMIZ GİTTİ!

Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile derinden sarsılırken depremin yıkıcı etkisi hala devam ediyor.

10 kentte hasara sebep olan depremler sonrasında binalar çöktü, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. AFAD depremde ölen ve yaralanan kişiler hakkında açıklamalarda bulundu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremlerden etkilendi. 

TÜRKİYE DEPREM İLE SARSILDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi.

KAHRAMANMARAŞ'TA 7,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ DEPREM!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı.

Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,7 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi. Bölgede olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldiğini açıkladı.

Deprem nedeniyle birçok ildeki binalarda yıkım meydana gelirken, depremin şiddeti Doğu Karadeniz'de de hissedildi. Bölgede Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illeri yaklaşık 1 dakika boyunca sallandı. Korku dolu anların yaşandığı deprem anında bazı vatandaşlar, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde, Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki ve bazı evlerdeki avizelerin sallandığı görüldü.

GAZİANTEP, ADIYAMAN VE KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM FIRTINASI

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 04.26'da 6,4, saat 04.28'de 6,6; İslahiye ilçesinde saat 04.36'da 6,5, İslahiye ilçesinde saat 04.58'de 5,3; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 05.01'de 5.3; Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.00'te 5,3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

SON DURUM AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreme ilişkin son bilgileri aktardı. Erdoğan, "3 bin 549 can kaybı, 22 bin 168 yaralımız var" dedi. 

OHAL İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Deprem yaşanan 10 ilde 3 ay sürecek OHAL kararı aldık.”

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ VEKİL HAYATINI KAYBETTİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 şiddetindeki depremde Adıyaman’da enkaz altında kalan AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

DEPREMDE ORDU NÜFUSUNA KAYITLI 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Depremlerde şimdiye kadar Ordu nüfusuna kayıtlı 9 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Kahramanmaraş’ta Gürgentepeli Taliye Topçu ve Korganlı Reyhan Kırmızı yaşamını yitirdi. Maraş’ta Ünyeli Emirhan, Eren, Ahmet Dursiye, Nazlısu Öngören yaşamlarını yitirdi.

ORDULULARIN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLİYOR

Kahramanmaraş’ta hayatlarını kaybeden Ünye, Korgan ve Gürgentepeli vatandaşların cenazelerini Ordu’ya getirmek için yola çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı cenaze nakil araçları gerekli malzemeler ile deprem bölgesine ulaştı. İşlemleri yapılan cenazeleri alan Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri ekipleri, cenazeleri son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketlerine getirecek. Ekipler, ihtiyaç olması durumunda nakil işlemlerini sürdürecek.

Haber Merkezi

 

 

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false