Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CEREN’SİZ DOĞUM GÜNÜ!

CEREN’SİZ DOĞUM GÜNÜ!

Yaşasaydı dün 21 yaşına basacak olan Ceren için Türkiye ayağa kalktı. Doğum gününde mezarı başında anılan Ceren’in annesinin feryadı yürek dağladı.

FERYADI YÜREK DAĞLADI
Ordu'da feci şekilde katledilen ve tüm Türkiye'nin ağladığı Ceren Özdemir, doğum gününde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.
Ceren'in annesi Güfer Özdemir'in "Doğum günleri planları yapıyordun, ben nasıl dayanırım, keşke şarkı söyleyip dans etseydin" feryadı yürekleri dağladı.

 

DÜN 21’İNE BASACAKTI

3 gün önce evinin kapısında bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir'in dün doğum günüydü. Yaşasaydı dün 21 yaşına basacaktı. Hayatının baharında bir katil tarafından zalimce öldürülerek hayata veda eden Ceren Özdemir'i hiç unutmayacağız!
Ceren'in Ordu Üniversitesi’ndeki arkadaşları hazırladıkları videoyla Ceren'in yaş gününü kutladı. Arkadaşları “Belki doğum gününü kutlayamayacağız ama seni de kimsenin unutmasına izin vermeyeceğiz!” dediler.

 

CEREN'İN MEZARINA GİTTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun, evinin önünde katledilen Ceren'in Ulubey Kumanlar köyündeki aile kabristanlığına giderek, hem mezar ziyaretinde bulundu hem de ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.
CHP'li Torun; "Taziyeden sonra Ceren'imizi mezarı başında ziyaret ettik. Yavrumuz melek oldu, bundan sonra bizlere düşen görev aynı acıları yaşamamak ve yaşatmamak için bir olup mücadele vermek. Huzurla uyu güzel kızım." Dedi.  CHP Ordu Milletvekili Torun, "Tüm Türkiye’nin evladı Cerenimizin taziye evindeyiz, söyleyecek çok söz var, yaşanan acının ise tarifi yok. Bugün onun doğum günüydü, ailesi Ceren’in yeni yaşını kutlama heyecanındayken; evlatlarını kaybetmenin acısını yaşıyor. Yemin olsun, seni asla unutturmayacağız Ceren!" dedi.

 

İSMİ YAŞATILACAK, SINIFINA ADI VERİLECEK

İstanbul Beyoğlu'nda 'Mahalle Bahçeleri' projesi kapsamında açılışı gerçekleştirilen parka, Ordu'da evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in ismi verildi.

Ordu Üniversitesi öğrencileri Ceren'i anma günü programı düzenleyerek, hem Kuran okuttular, hem de Ceren'in doğum gününde onu andılar. Bir konuşma yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde bir müzik sınıfına Ceren’in adının verileceğini söyledi.

 

ŞIRNAK CEZAEVİ YERİNE VAN’A!

Şırnak Cezaevi yerine Van'a götürülen Özgür Arduç'u, Şırnak Başsavcılığı'nın istemediği ortaya çıktı.

Ordu'da Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren ve ifadesinin ardından tutuklanan Özgür Arduç'un Şırnak'taki cezaevine gitmek istemediği söylenmişti fakat gerçek başka çıktı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, uygun cezaevi şartları olmadığı için Arduç'u kabul etmedi. Cezaevi aracı Van'a hareket etti.

 

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ceren Özdemir cinayetine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakan Gül, "Sağlam anlaşılır ve tutarlı gerekçe yargının en kuvvetli iletişim dilidir. Çünkü yargı millete kararlarıyla seslenir. Bugün bazı olaylarda özellikle sosyal medyada kamu vicdanın yanlış bilgilerle yönlendirildiğini de üzülerek görmekteyiz. Yargı kararları da elbette haber verme hakkının bir parçasıdır. Dünyanın hiçbir yerinde yargısal işleyişte kusursuzluğu yakalamanın mümkün olmadığını biliyoruz. Yargısal kararların yanlışı - eksiği elbette olacaktır. Basının da bunun haber yapması elbette doğaldır. Yeter ki doğru haber ve doğru bilgi verilsin. Çoğu zaman algı başka oluyor, olgu başka. Bu caninin hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olarak da idari yönden bir soruşturma başlatılmıştır."

 

"TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK"
Abdulhamit Gül, Ceren Özdemir'in katilinin açık cezaevine alınması ve firar etmesi konusunun tüm yönleriyle soruşturulduğunu söyledi.
Bakan Gül "(Açık cezaevi) Bu konu parlamentonun takdirinde olarak değerlendirilebilir. Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmiş bir durum değildir. Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir sistem var. Bu sistemle ilgili uygulamalarda yaşanan bu hadiseleri de tekrar gözden geçirmek, daha iyileştirmek, bu konuda ne gibi düzenleme olacak... Hem idari, hem de yasal olarak neler yapılabilir, bu konu elbette çalışılacak." dedi.

 

ŞİDDETTE DİZİLER SUÇLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, isim vermeden Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili dizileri suçladı.

Toplumda görülen şiddet olaylarında televizyon dizilerinin etkisi olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Günlük hayatta şahit olduğumuz pek çok cinayet hadisesinin aynısını yıllardan beri televizyon filmlerinde, dizilerde izliyorduk" dedi.

 

 

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı