Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

“ÇEVRE KATLEDİLMESİN!”

“ÇEVRE KATLEDİLMESİN!”

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’nun Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi Göksu Beldesi’nde bulunan çöp yerini meclise taşıdı.

 

Çaybaşı’ndaki çöp sorununu meclise taşıyan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Bugün Ordu ilindeki bir facia ile ilgili konuşmak istiyorum. Facia diyorum, çünkü her geçen gün büyük bir tehlike arz etmeye başlayan Ordu’nun Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi Göksu Beldesi’nde bulunan çöp yeri adeta o yöre insanına büyük bir zulüm yaşatmaya başladı.” Dedi.

VAHŞİ DEPOLAMA ALANI OLDU

Alanın vahşi depolama alanına döndüğünü belirten Milletvekili Enginyurt, “Ordu Büyükşehir Belediyesi 4 yıl evvel katı çöp tesisi olarak elektrik üretmek üzere kurduğu bu tesisi maalesef son 6 aydır vahşi depolama alanı yaptı. Yani bütün Ordu’nun çöpü İlküvez Göksu Mahallesi’ne gidiyor.” Ordu’nun çöplüğü haline geldiğini söyledi.

4 SAAT GİTMEK ZORUNDA

Bir örnek veren Milletvekili Enginyurt, “Sadece şöyle bir örnek vermek isterim: Mesudiye ilçemizden toplanan bir çöp kamyonu bu mahalleye varabilmek için tam 4 saat gitmek zorunda. Düşünün çöp meselesini çözmek için bir çöp tesisi kurulmuş bir ilçeden çöp alanına gidebilmek için bir kamyon tam 4 saat gitmek zorunda. Bu kamyon giderken çöpün pis sularını geçtiği her alana dökerek gidiyor.” Dedi.

“ÇEVRE AÇISINDAN DA DOĞRU DEĞİLDİR”

Çöpün dereleri ve akarsuları da etkilediğini söyleyen Milletvekili Enginyurt, “Çöpün döküldüğü alan adeta doğa harikası bir mekan. Yeşillikleri ile, dereleri ile, orada yaşayan geyikleriyle ve birçok canlısı ile muhteşem bir doğa harikası olan bir alan ama maalesef şu an derelerden sular sapsarı akıyor. Yani kir akıyor, pislik akıyor. Sadece derelerden akmakla da kalmıyor en ufak bir rüzgarda bu çöplükten havalanan bütün çöpler fındık bahçelerinde ağaçların üzerine yuva yapıyor ve bütün pis koku etrafı yaşanmaz bir hale getiriyor. Çevre Bakanlığı’nın izni var mı, yok mu bilemem. Buraya izin verilmesi hukuken de doğru değildir, çevre açısından da doğru değildir, insanlık açısından da doğru değildir.” Dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’MIZI UYARDIK”

5 Bin kişiyle miting bile yaptığını belirten Milletvekili Enginyurt, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı’mızı uyardık. Bu çöp alanında 10 gün önce 5000 kişiyle miting yaptım. Ordu büyükşehir Belediye Başkanı’mızdan bu meseleyi düzeltmesini istedim, rica ettim ama Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı’mız şu anda hukuki olarak izni alınmış konutları yıkmakla meşgul olduğu için çöp meselesiyle uğraşmıyor. 2 yıl önce Ordu büyükşehir Belediyesi’nin AK partili belediyenin verdiği binaları yıkmakla uğraşıyor, çöp meselesine bir türlü dönemiyor.” Diyerek Belediye Başkanını göreve çağırdı.

“DOĞA KATLEDİLMESİN!”

Son olarak Cumhurbaşkanı’na seslenen Milletvekili Enginyurt, “Ben buradan sayın Cumhurbaşkanı’mıza sesleniyorum Ordu’daki Çaybaşı İlküvez Göksu Mahallesi büyük bir doğa katliamı yaşıyor. Buna dur deyin. Ayrıca belediye başkanı aracılığıyla burada MHP'li arkadaşlarımız da gözaltına alınıyor. Buna da derhal dur denilmelidir. İnsanlar demokratik hakkını aradığı için gözaltına alınmamalıdır yoksa biz susmayacağız, konuşmaya devam edeceğiz. Biz istiyoruz ki huzur olsun! Biz istiyoruz ki çevre katledilmesin, doğa katledilmesin!” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı