Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ÇİFTE BAYRAM!

ÇİFTE BAYRAM!

Mayıs 7’si şenliği ve gençlik haftası etkinlikleri 20 Mayıs’ta.

Gülyalı Belediyesi Gençlik Haftası etkinliklerini geleneksel ritüellerle buluşturarak Ordu’da tam bir şölen havası estirmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda 20 Mayıs Cuma, gündüz etkinliklerinde yüzyıllardır kutlanan Çataltaş Mayıs 7’si Şenlikleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirilecek. Aynı günün akşamında Pera grubunun sahne alacağı Gençlik Konseriyle coşku zirveye çıkacak. Belediye Başkanı Ulaş Tepe, konserler, gösteriler ve yarışmalarla dolu dolu geçecek bir şölen için herkesi Gülyalı’ya davet etti.

“ÇATALTAŞ MAYIS YEDİSİ ŞENLİĞİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR”

Havalimanı yapılmadan önce Çataltaş’ta kutlanan ancak bu alanın havalimanı inşaatı içerisinde kalmasının ardından uzun bir süredir kutlanmayan şenliğe ilişkin Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Yaklaşık 4 bin yıllık bir geçmişinin olduğu bilinen bahardan çıkıp yaza geçişin müjdecisi olan Mayıs Yedisi, bölgemize özgü mahalli bir bayramdır. İlçemizde de Çataltaş’ta kutlanan bu bayram, şenlik alanının havalimanı inşaatı altında kalması dolayısıyla uzun bir dönemdir kutlanmıyordu. Bu anlamda geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Saat 13’te etkinliklerimizi başlatıp halk oyunları gösterisi, tiyatro gösterisi ve denizde kayıklarla gösteriler sahneleyeceğiz. Saat 15’te Cenk Sönmez ve orkestrası sahne alarak Türk halk müziği konseriyle alandakileri coşturacak. Şenlik alanında geleneksel el sanatlarından, tarımsal ve el işçiliğiyle birlikte yiyecek ve içecek stantları da yer alacak. Herkesi 20 Mayıs Cuma günü Çikolata Park’ta düzenleyeceğimiz Geleneksel Mayıs 7’si Çataltaş Şenliklerine davet ediyorum” dedi.

GENÇLİK HAFTASINDA SAHNE GENÇLERİN!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin Gülyalı’da büyük bir coşkuyla kutlandığını hatırlatan Başkan Tepe, “Bu coşkuyu her geçen yıl daha da artırıyor, etkinliklerimizi çeşitlendiriyoruz. İstedik ki gençlik bayramında genç kardeşlerim ön planda olsun. Öncelikle konser için onlardan gelen sanatçı talebi olarak Pera grubuyla anlaştık. 20 Mayıs Cuma akşamı saat 21’de Pera konserimiz olacak. Öncesinde de sahneyi genç kardeşlerimize veriyoruz. Saat 18’de Merve Usta gitarıyla birlikte solo ezgiler seslendirecek. Ardından saat 19’da ilçemizin bu anlamda gururu Tuğrul Bektaş kardeşim rap tarzında eserleriyle sevenlerinin karşısında olacak. Saat 20’de ise Ordulu amatör genç kardeşlerimizin oluşturduğu The Roll adlı müzik grubu sevilen eserlerden harika bir repertuvar ortaya koyacak. Saat 21’de ise Pera grubu sahne alarak coşkuyu zirveye çıkaracak. DJ performansıyla birlikte geceyi noktalayacağız” diye konuştu.

“SPORTİF FAALİYETLER 19 MAYIS GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Etkinlikler kapsamında sportif faaliyetlerin 19 Mayıs 2022 Perşembe günü tamamlanması planlanıyor. Kumsal etkinliklerinde cirit atma, uzun atlama, gülle atma faaliyetlerinin yanı sıra koşu yarışması, penaltı yarışması, basketbol yarışmaları düzenlenecek. Yarışmalara katılmak isteyenler gün içerisinde Çikolata Park’ta kurulacak kayıt masasına kaydını yapabilecek. Yarışmada dereceye girenlere ödüller verilecek.

Gülyalı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, “Herkesi yarışmalara katılmaya davet ediyoruz” denildi.

Haber: Müberna AVCI

 



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu